Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do ohnivzdorné mísy vložit čočku a zalít ji vařící vodou. Nechat ji stát po 15 minut a potom ji slít. Mezi tím na pánvi rozehřát olej a 10 minut na něm osmažit cibuli, pórek, tymián, sůl a pepř, nebo až cibule zesklovatí. Přidat česnek a smažit o 2 minuty déle. Přidat čočku, celer, mrkev, vývar a rajčatovou pastu. Přikrýt a 20 minut dusit, až je čočka měkká. Přidat ocet a osolit a opepřit podle chuti. Předehřát troubu na 230°C. Suchou pánvičku vhodnou do trouby na 4 minuty rozehřát. Mezi tím potřít obě dvě strany lososa olivovým olejem a jejich maso pořádně osolit a popepřit. Když je pánvička velice horká, tak na ni lososa položit kůží dolů. Snížit teplotu na střední a 2 minuty smažit filé bez pohnutí, do pěkně hněda. Otočit filé a pánvičku vložit do trouby na 5 - 7 minu, nebo až je losos upečený do ¨rare¨ a kůže je krásně křupavá.. Na každý talíř navršit čočku a na ni položit lososa. Ihned velice horké podávat s napařeným cukrovým hráškem trochu pokapaným máslem.
Recept je z kategorií: Luštěniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočka s lososem po francouzsku