Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zlata Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přebranou čočku propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme bobtnat přes noc. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme koření a za stálého míchání smažíme do růžova. Přidáme namočenou čočku i s vodou, ve které se čočka koupala. Zasypeme kokosem, osolíme, promícháme a vaříme na mírném plaménku do změknutí (asi 15 - 20 min). Měkkou čočku zahustíme jíškou dochutíme octem a cukrem. Další varinta místo octa: šťáva z limetek nebo citrónů, kysaná smetana Recept není můj, ale z receptů, které mi chodí s objednaným kořením. Je vyzkoušený a stojí za ochutnání.
Recept je z kategorií: Luštěniny
uzené, vajíčko atd.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočka s kokosem
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
jezus, díky…hihihi
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
470 dkg cocky je 4,7 kg:-)
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda radu tam nedám, ale radu vyzkouším.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem ráda, že chutnalo a příště určitě dám místo octa též šťávu z citrónu či limetky, ale i radu od Dany. Díky oběma.
Je vidět, že koření kupujeme u stejného obchodníka, má opravdu dobré. Jen na okraj v receptu je uvedeno, že není můj.
Přeji hezký den
Vyzkoušeno, přidali jsme šťávu z limetky a citrónu (smetanu ne). Je to vynikající, naprosto stejný recept je na www.koreni.cz u druhu koření Garam másala.
DanoJ: zasloužíš pochvalu! To zahuštění oranžovou čočkou je vynikající nápad a budeme to tak praktikovat zřejmě častěji (snažím se kvůli pálení žáhy jíšce vyhýbat). Perfektní!
Jinak jsme si moooc pochutnali
P.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
A když se dá s obyččočkou vařit i ta oranžová, tak není třeba zahušťovat a můžete se olizovat za ušima zdravěji.;-)