Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Opláchnete cocku a nechte ji okapat. (Nenechte ji namácet). Dejte ji do pomalého hrnce spolu s rajcaty, vývarem, vodou, karotkou, klobásou a celerem. Promíchejte a varte zakryté na HIGH 3 hodiny, nebo na LOW 6-7 hodin. Pred podáváním zamíchejte.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočka s klobásou v pomalém hrnci
Vyzkoušeno. Výborné, všem chutnalo.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsme měli k večeři, po celou dobu, co se čočka připravovala, tak jsem měla trochu strach z výsledku, ale jídlo bylo opravdu skvělé! K čočce jsem přidala volské oko, na ozdobu nakládané beraní rohy (t.j. jemně pálivé feferonky ) a ještě celé posypala pažitkou. Určitě se zabydlí v našem jídelníčku, mohu jen doporučit.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Uvařeno, ochutnáno. Vynikající!!! Jako že čočku moc nemusím a dělám ji kvůli manželovi, tak tahle je skvělá. Jen jsem dovnitř dala víc zeleniny a klobásu opeču s volským okem na pánvi. Díky a hurá na další recepty v PH…:o)))
14,95$ je urážka čeho? Jsem z těch veder nějak mentálně blokovanej, tak to neumím správně vyhodnotit…
Ále, majlovat netřeba, asi jsem jen nečet tu správnou literaturu, to je celé.
Hrnec už mám, Hamilton Beach z Walmartu, pro zajímavost stál pouhých 14,95 dolaru, to je skoro urážka.
Co je důležité, je u toho knížka s další spoustou receptů, už brzo se dám do překlánání.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept je americký. V originále : „Slow cooker lentils and sausage“. Mohu mailovat americký originál receptu.
Blahopreji k výrocí pobytu v Americe a jdi do Walmartu!
Milej Spisere,
hluboce se před tebou skláním a já si ten hrnec snad půjdu znova koupit. Znova proto, že už dávno jsme ho jako věc doma zcela nepotřebnou a místo zabírající dali jakési charitě.
Dovolím si ještě jednu pochvalnou poznámku. Včera jsme oslavili 21. výročí pobytu v Americe. Ještě nikdy jsem tu neviděl (krom v naší kuchyni) čočku uvařenou takhle po česku. Když jsme to dali domorodcům ochutnat valili oči, že se dá z čočky udělat něco tak dobrého.
Takže, nebuď skromný a netvrď, že recept je z Americké kuchně. Není, je to tvůj naprosto obdivuhodný vynález.
A teď jedu do Walmartu pro ten hrnec, čočkou jsi mne zcela dostal.
…což o to, při tvorbě receptu máme možnost zadat i alternativní kategorii, což by skvělým způsobem řešilo problém se zařazením. Méně úspěšný už jsem ovšem byl, když jsem se snažil recept dle této alternativní kategorie vyhledat. Pokusím se uplatnit dotaz na Pepíčka (či nějakého labužnického webmastera).....
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám pocit, že ten , kdo tady začal propagovat PH /bohužel už nevím kdo, snad esmeralada s marmeladou / by si zasloužil od firmy Bionaire docela slušnou provizi
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Stejně jako bedla jsem se zlákala a PH koupím, vaření „přes noc“ ocením hlavně v těchhle vedrech (už jsem měla v poště, že letošní léto je prostě demoverze krematoria..). AG
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Já proti receptům z jednoho hrnce kdekoli, kdykoli nic nemám (i když sám jsem jen majitelem několi rychlých hrnců).
To byl jen takový nesmělý návrh. Vlastně vůbec netuším kolik % lidí takový hrnec má nebo nemá. A tudíž jak je relevenantní hrnce zařazovat „mimo“ do vlastní kategorie nebo naopak je ponechávat v obecných kategoriích příslušných jednotlivým receptům.
Spiser, těším se na další recepty, protože jsi mě jimi nalákal na pořízení tohoto kuchyňského zázraku. Měj se a piš…
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedle.
Díky!
Nenavádís mne na nic. Je to moje chyba, jak uz jsem psal, ze jsem prehlédnul jak se jídla v Labuzníku kategorizují. Naopak Ti dekuji a pro príste to bude tak jak by to melo být.
Dane, všechna řazení receptů spisera jsem nekontrolovala, byl pro mě důležitý recept, mám pocit, že takovýchto receptů špatně zařazených je tu více, ale to již mně nepřísluší…a pak všechno se dá napravit. Spiser já Tě nenavádím k zařazování receptů, je to jen Tvoje věc jak se s tím popasuješ, přišlo mi jen logické, že vaření v tomto hrnci do této kategorie patří…pokud si to chceš třídit, prosím já napsala jen svůj názor, nic víc.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedle.
Jak uz písi Danickovi. Udelal jsem jako novácek v Labuzníku tu chybu ze jsem prehlédnul jak jsou jídla organizovaná. Pokusím se chybu opravit a pro príste budu jídla v PH zarazovat do kategorie „pokrmy z jednoho hrnce“ i kdyz mi pripadá dost divné zaradit do této kategorie treba dezert. Jinak dekuji moc!
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Danickovi.
Prístí recepty na pomalý hrnec zaradím vzdy do kategorie „jídla z jednoho hrnce“. Más pravdu a díky!
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedla,
já tedy nevím, ale tenhle recept vypadá spíše jako vyjímka. Spiser řadí recepty do kategorií spíše tématicky, takže jen málo jich je v kategorii „Z jednoho hrnce“. Teď jsem se zrovna na několik koukal a byly třeba v kategorii „vepřové maso“, „hovězí maso“…
Daníčku, ale recepty jsou velmi dobře zařazené a je jedno, zda je to v římském hrnci, pomalém hrnci či jiném hrnci…ale všechny jsou v kategorii: Pokrmy z jednoho hrnce a tam už si každý vybere v čem bude vařit…
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja som majiteľkou PH iba niekoľko dní a teším sa ako malé decko Tvojim receptom. Nevšímaj si prosím rýpalov a píš receptíky ďalej. Lebo my postarší už nie sme s angličtinou jedna ruka a dobre padne keď to dostaneme od Teba, dá sa povedať až pod nos. Ďakujem
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Možná by nebyl špatný nápad zavést pro tyto recepty zvláštění kategorii, přeci jen jsou specifické a bez pomalého hrnce většinou nepoužitelné.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Nakonec pokud někomu recepty na PH vadí, nemusí je číst. Nemyslím si, že nad každým z nás stojí někdo s bičem a … běda jak ho nepřečteš a neuvaříš…
Asi je to věc názoru, ale já jsem ve spiserových receptech našla spoustu inspirace pro vaření v PH a díky tomuto hrnci je velmi spokojený lékař mého partnera, neboť v krátké době se mi podařilo snížit cholesterol na velmi únosnou míru, také partner je spkojený neboť jí dietně a přitom chutně.
Takže spiseri klidně piš své recepty dál, oni ti rejpalové brzy ztichnou, ostatně jako vždycky při nějaké takovéto " duchaplné " diskuzi.
415 příspěvků 25.1.09 03:43
docela jsi mě nazlobil
Patřím k těm dvou procentům, kteří tento
hrnec vlastní a jsem vděčná za každý recept, přesto, že v tomto hrnci
lze vařit cokoliv k dušení z normálních receptů a v normálním hrnci
lze zase vařit cokoliv určené pro pomalý hrnec. Apropó - pomalý hrnec si
tu spoustu lidí koupilo na základě uveřejnění tvého receptu na Maso přes
noc. Na českém webu ovšem mnoho receptů není narozdíl od zahraničních,
kde jich je spousty, ale v angličtině a ještě s měrn. jednotkami pro
spoustu lidí absolutně neznámými. Takže ještě jednou díky Spiserovi, že
nám dává inspiraci pro vaření v tomto hrnci, jinak by určitě skončil
jako spousty jiných dom. spotřebičů někde zaprášený ve sklepě. Možná
by se pro recepty pro PH hodilo udělat speciální kategorii, aby to někoho
nerozčilovalo.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Recepty nepísi proto aby mne nekdo obdivoval ale proto ze si myslím ze jsou mnoha lidem k uzitku. Nejedná se o zádnou exhibici. Snazím se jen rozmnozit pocet receptu na PH protoze jich v cestine moc není. Pokud se to ale i ostatním labuzníkum nebude zamlouvat tak s tím samozrejme prestanu.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Bylo by možné omezit tvé exhibice s tvým pomalým hrncem, obávám se, že 98% lidí jsou tvé recepty nepopužitelné, chápu, že hrnec byl drahý, všichni te obdivují, ale oslňuj raději sousedky