Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na trochu naklepane osolene platky masa kladieme spenat. Na ten ulozime susene rajcatka asi dva, alebo rajcatka alebo nakrajanu paradajku, postruhany syr a stocime. Bud zopneme alebo zaviazeme nitkou. Trosinku zaprasime alebo slabunko obalime v muke. Na panvici alebo pekaciku/kastroliku ktory potom mozeme kludne vlozit do rury, rozplalime trosku oleja, do ktoreho vhodime cele struciky cesnaku s trochou byliniek (tymiana lebo bazalca). Tie najprv trosinku opecieme,aby sme mali vonavy olej, pridame zavitky a na miernom plameni opekame. Zemiacky obvarime (ak mame male ani nemusime) asi do polovice a potom z nich mozeme vyrobit zemiakove hribky- zemiak asi v tretine nozom narezeme koldokola ale nedorezeme a ostatne dve tretiny olupeme ako nozku hribika. Spodok nozky mozeme zrezat aby nam na tanieri potom zemiacik ala hribik stal. ;-) Cibulku olupeme tak, ze korienok len slabunko orezeme. Ocukrime asi 1PL cukru (aj mrkvu, ak davame), pokapeme asi 1 Pl balsamico octom a pridame spolu so zemiakmi prazit k masku. Vsetko spolu osolime a opecieme do zlatava. Ku koncu este pokapeme asi 1-2 PL balsamico octa a dame zapiect do rury asi 20 minut. Kto nerad ocot poleje uplne na koniec smotanou/zakysanou smotanou. Original je balsamico ocot. Podavame pokapane medom a zopar kapiek octu. K tomu daku ladovy salatik/salatik len tak narezany na rezance alebo proste na co mate chut. Ako plnene so spenatom tak aj s bazalcou su fantasticke. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Co takhle dat si..
5068 příspěvků 18.11.08 04:10
Dakujem Rachel…nech sa dari a chuti ..;)
234 příspěvků 25.1.09 03:43
To je ale roztomiloučké ;o) Určitě si to dávám do oblíbených a vyzkouším. Díky za receptík.