Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blamamka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Syrové brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme a slijeme přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, se solí utřený česnek, pepř, majoránku a všechno promícháme. Škvarky nebo uzený bůček a hlavičky hub drobně nasekáme a vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme tuk a naběračkou na něj vléváme těsto, které rozetřeme do slabých placek. Osmažíme je na středně silném ohni po obou stranách, až se vytvoří křupavá kůrka. Hotové ještě potřeme máslem.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Co kdo má rád
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cmunda se škvarky-kramfleky
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje dcera když byla malá tak měla ráda nasekané kopřivy v knedlících ve vajíčku…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
kopřivy jen opláchnu pod tekoucí vodou, vytřesu je z vody a na drobno nasekám, nebo nakrájím. Jsou zdravý a jako v nádivce moc dobrý. Říkám jí jarní cmunda- cha,cha!
Přeji moc krásný den. A to teda bude!!!
Devcata, ze vam z toho neni spatne. Ja jsem tady chudinka pri cajicku a vy hezky cmundicku, skvarecky a treba k tomu i pivecko, ze?
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
prosím ty kopřivy nejdřív spaříš? Určitě to takhle zkusím, díky.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo,jo taky už jsem to tak dělala a taky chutnala. Je to prostě dobrej dlabanec!
Mimo jiné tam občas dám i nasekané kopřivy, nebo petrželku, nebo uzené a salám. Všechno je mňamózní viď.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Já do této cmundy přidávám i kostičky eidamu, taky moc dobré…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tuhle dobrotu jsem dnes usmažila k večeři s tím, že nám zbyde studená k TV.Velmi jsem se mýlila, už je v „čudu“, teda v nás!
Nedala jsem houby, ale přidala drcený kmín a na drobno nakrájenou cibulku. Jééééé, to jsme si pochutnali a že jsem vám udělala chuť na cmundičku žejo?
Pěkný sobotní večer.
Jandule, u nás je to přesně tak, jak píšeš. Čekají jak hladoví psi a jak jeden usmažím tak je hned pryč..
Jo, taky dělávám, sice neužívám škvarky, protože jsou hrozně těžké, ale uzený bůček je dobrá náhrada. Jako houby bych vřele doporučovala pravé hřiby nebo růžovky. Rozhodně ne hřiby modrající, protože je to na ně moc krátká doba vaření. Ale recept nemá chybu. Nikdy se mi nepodařilo při pečení uchovat více jak dva v zásobě. Rodina vždy průběžně odžírá.
Díky za přečtení receptu.
Přeji hezký večer.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Takový recept přidávat večer…To si dám do oblíbených a někdy vyzkouším. To je dobrota, jéjeje…