Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme a slejeme z nich přebytečnou vodu. Zasypeme je moukou, přidáme vejce, pivo, prolisovaný česnek, sůl, koření a umícháme těsto, do kterého přidáme nadrobno nasekané uzené maso a směs rozetřeme sběračkou na pánev na rozpálený tuk. Smažíme po obou strnách dozlatova. Tip: Před podáváním můžeme posypat strouhaným křenem.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cmunda s uzeným masem a pivem
Nevím proč, ale hladká mouka v bramboráku nám nikdy nejela. Od svých začátků vaření používám jen mouku hrubou, ale to pivo to vyzkouším. Díky.
Takhle děláme bramborák už léta, jen nesléváme vodu, protože je plná škrobu a o to můžu dát míň mouky. Nedělám knedlíky, ale bramborák. To je ale drobný detail, vtip použití piva místo tradičního mléka je v tom, že bramborák je křupavý, místo vláčný, jako s mlékem.
Totéž platí pro obalování čehokoli v těstíčku. Prostě dát pivo místo mléka. A je to náramně křupavé.