Recept Cmunda po kaplicku

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cmunda po kaplicku

Postup

Uzené maso (doporučuji libovější krkovičku) va­říme v papiňáku 60-70 minut, vyjmeme a rozdělí­me na 4 silnější plátky, případně na 8. Domácí na­kládané zelí zalijeme vodou a vaříme 50 minut, případně ho použijeme v syrovém stavu. Sterilo­vané kyselé zelí vyklopíme ze sklenice (většinou o váze 640 g) do hrnce, uvaříme a před koncem vaření osladíme 2 lžícemi cukru a zahustíme 2 lžícemi hladké mouky rozmíchané v 1 dl vody (což nemusíme, ale upravíme na svoji chuť, větši­nou je dost kyselé). Připravíme polotekuté bramborákové těsto a upečeme na větší pánvi pro 4 strávníky 8 bram­boráků. Dáme na talíř bramborák, na něj čtvrtinu zelí (podle chuti i méně), čtvrtinu uzeného masa a přiklopíme druhým bramborákem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 92503x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg (i více) uzeného masa
  • 1/2 kg kysaného (sterilovaného) zelí.

Na bramboráky:

  • 3/4 kg nastrouhaných brambor na nejjemnějších otvo­rech struhadla
  • 6 rozmačkaných středních (i větších) stroužků česneku
  • 1 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 lžičky soli.

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Krojc 9.8.16 10:20

Zelí jsem zahustil jako obvykle ne moukou, ale trochou nastrouhaných brambor, smažím zásadně na sádle a nechám na silném savém papíře okapat - kuchyňské papírové utěrky se lepí. Na vaření zelí lze použít vývar z uzeného, pokud maso děláte dříve než zelí. Dodá to vynikající chuť.

Odkaz na uvaření

Joris 25.10.12 13:26

Zelí jsem dělal bez mouky, přidal jsem do něj osmaženou cibulku.
Do cmundy jsem přidal pepř, kmín a taky trochu osmažené cibulky.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Cmunda po kaplicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cmunda po kaplicku

Labužník Iffča02
1 příspěvek 29.7.08 20:11
Re: Cmunda po kaplicku

Dekuji za Vas recept. Prestoze jsem delala toto jidlo poprve, dopadlo to vyborne.. Doporucuji vsem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz