Recept Cizrnový salát s červenou cibulí Veg
zébulon Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Suchou cizrnu přes noc namočíme ve vodě, druhý den opláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka - to trvá asi hodinu. Pokud použijeme plechovku, jen ji scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do misky dáme citrónovou šťávu, sůl, pepř a šleháme. Pak malým praménkem přidáváme olej, stále šleháme, trochu nám to zhoustne, to je dobře, přidáme cibuli, bylinky, trochu pomačkáme vařečkou, aby se šťáva z bylinek a cibule dostala do zálivky a nakonec vsypeme cizrnu. Zamícháme, případně dosolíme, dopepříme a necháme chvilku odpočinout. Pokud dáme salát do lednice, musíme ho před podáváním vyndat dříve a nechat při pokojové teplotě (tedy teplotě středoevropského pokoje) rozležet. Studený nemá tu správnou chuť. Je dobrý ke všemu, samotný, ke kuřecímu masu, ke studené jehněčí pečeni, k rostbífu, do zeleného salátu...
Recept je z kategorií: Luštěniny Saláty
- 09.05.11 vloženo
- 20513x zobrazeno
Ingredience
- 250 g cizrny, suché nebo z plechovky
- 2 malé červené cibule
- několik lžic sekaných zelených bylinek (petrželka, pažitka, kerblík - stačí i jen petrželka)
- šťáva z jednoho citrónu
- 7 lžic olivového oleje
- sůl, hrubě mletý pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku8.5.15 22:19
Moc jsem tomu nevěřila, ale po ochutnání jsem rychle změnila názor,
hrozně jsme si smakli Pravda ze to bylo k řízku, tudíž nic moc
zdravého, ale chuťově fakt super
recept moc chválím
Diskuse k receptu Cizrnový salát s červenou cibulí
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Cizrnový salát s červenou cibulí
311 příspěvků 9.5.11 19:26
tak to zkusím, cizrnu mám moc ráda