Recept Cizrnové noky s karí

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Cizrnu máčíme asi 8 hodin v 750 ml vody. Poté vaříme v 500 ml vody, v níž byla cizrna namočena, s kostkou vývaru asi 1 hodinu. 2. Omytý tymián osušíme. Rukolu omyjeme a očistíme. Polovinu rukoly a tymián jemně posekáme. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. 3. Cizrnu s vývarem, vejci nebo vaječnou náhražkou, sekanou rukolou a tymiánem rozmixujeme. Vmícháme cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a ochutíme karí. Z hmoty vypichujeme noky. 4. Noky pečeme na rozehřátém másle 5 min. Necháme okapat a podáváme pokapané citronovou šťavou se zbytkem rukoly.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 7901x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g cizrny
  • 1 kostka masového vývaru
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 svazek rukoly příp. petrželky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce nebo vaječná náhražka
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky karí
  • 150 g másla
  • šťáva z 1 citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cizrnové noky s karí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz