Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alice_G Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cizrnu nechejte ve vodě 10-12 hod nabobtnat. Na másle za stálého míchání opékejte 5 min curry, chili, kurkumu, hořčičná semínka a kmín, přidejte cizrnu a 1,5-2 hod vařte při nízké teplotě. Nechejte odpařit přebytečnou tekutinu. Osolte, přidejte na sucho opražený kokos a zamíchejte. Posypte petrželkou.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cizrnová pánev
521 příspěvků 1.11.12 22:42
Zebulon dik
521 příspěvků 1.11.12 22:42
Di, relativne nova? Ani nahodou, pouze novy nick, kdyz se menily stranky
Mne se tedy Anitty razny styl libi, rozhodne mi neprijde nijak nezpusobny. Zato ten vas prispevek, di, ten je ukazkovej.
5068 příspěvků 31.10.12 23:31
…po tych rokoch som uplne zabudla kolko ma nadmorsku vysku Snezka, tak som si klikla, poucila sa, naucila vsetko odznova ako na hodine prirodopisu
Ale co si este pamatam ze napriklad (len priklad)vajco moze vriet ale sa neuvari alebo dobre neuvari? v urcitej nadmorskej vyske..v akej neviem…a zalezi aj na varny bod/st. celzia tej ktorej potraviny..ake su tieto tiez neviem…ale je to zaujimave ..to len tak na okraj rozmyslam ci spominam na skolu hlasno
2452 příspěvků 31.10.12 22:54
Anitto, omlouvám se, že jsem se vůbec ozvala, myslela jsem to dobře. Jak jste to pochopila vy, to už je vaše věc.
Jen ještě dotaz - ta vaše nadmořská výška je přesně jaká? - ten údaj jsem zapomněla, i když vím, že jste to sem opakovaně psala.
P. S. Pokud píšete na české stránky, organic = bio, v českém kontextu slovo organický znamená něco trochu jiného (z oblasti chemie).
PPS. Jste tu relativně nová, ale těm největším nezpůsobům lidí, kterých si tady nikdy nikdo moc nevážil (jen vám to asi nedošlo), jste se naučila velice dobře a rychle. Brzděte - lze se přít slušně, bez urážek; že s někým nesouhlasím neznamená, že je ten druhý hloupý, jen má prostě jiný názor. Holt asi máte tam nahoře málo kyslíku, abych se držela vašeho stylu.
521 příspěvků 31.10.12 22:42
Di, jenze Anitta ty zkusenosti ma, nezije na „Snezce“ par dni, voda vari pri nizsi teplote, tnz, nema dostatecnou teplotu, aby uvarila fazole, papinak pomuze, ale riskuju, ze je rozvarim…
A proc bych se s tim vubec namahala, kdyz tady
mame vynikajici organicke konzervy, ktere nechutnaji jinak…

Di by se mela nejdriv poucit, nez vyblafne nejakou kravinu
Casino, ale tohle mi nepripada, ze je to kase, ta mouka se mi nepozdava
2452 příspěvků 31.10.12 22:21
Anitto, dle mé zkušenosti se na některá jídla dá konzervovaná cizrna nouzově použít, ale - u jídel dlouho dušených resp. vařených s nějakým kořením to nejde, výsledek prostě chutná jinak. Holt zkuste dlouho namáčet a dlouho vařit, nezdá se mi být možné, že by jen kvůli nadmořské výšce něco uvařit nešlo (ale asi se pletu, já bydlím jen v cca 350-360 m. n. m., takže vysokohorské vaření vyzkoušené nemám).
P. S. Konzervovaná cizrna se tu koupit dá (i když jen občas a jen někde), bohužel je jedna malá plechovka kolikrát o dost dražší než celý velký sáček suché.
Příspěvek upraven 31.10.12 v 22:24
521 příspěvků 31.10.12 22:03
Casino, vy tam nemate ten „hrach“ v konzervach?

Nejak se mi tohle zacina libit, asi provedu, snad jde pouzit konzerva, co vy vsichni na to? Ja v tehle vysce musim lusteniny varit v papinaku, jinak je neuvarim, tak radeji pouzivam konzervy…
…
Je to sice za víc peněz (cca
200,–/kg), ale metelesku-blesku 

dělávám HUM MUS z cizrnové mouky
Možná by šla mouka (z časových důvodů) použít i zde…
521 příspěvků 31.10.12 21:52
DonGrinch, nevim co je acko, ty zrejme nemas rad curry…
2 příspěvky 31.10.12 21:28
Mam rad Acko s kokosem, ale tohle je proste moc.
5068 příspěvků 31.10.12 17:09
No boooze..
@DonGrinch No, jako Grinch na to máš přece právo a jako člověk, za tím nickem se skrývající, přece také


Každý má přece jiné chutě, někomu to přijde úžasné, tobě a jiným třeba vůbec a dalším (jako třeba mně) to zase připadne sice zajímavé, ale nereálné (kvůli určitým vžitým zvyklostem)… Ale to mne neopravňuje k tomu recept odsuzovat… Já třeba miluju kuře ve všech podobách, ale pro mého muže je kuřecí maso „za trest“
Tak to prostě je…
Příspěvek upraven 31.10.12 v 16:17
2 příspěvky 31.10.12 15:25
Zdravim. Nemuzu si pomoct ale prijde mi to vyslovene nedobre. A udivuje me, ze tu jsem jedinej, komu to neprijde uzasny a lahodny.
Recept odnekud z Guatemaly , Nikaraguy, tam prodavaji cizrnu na ulici a maji ji v takovych tech plastovych boxech jako u nas pop corn. Urcite tam je strouhany kokos a koreni . To bude ono, je to straaaasne dobre. Uz se tesim, to si udelam co nejdriv !
jedla jsem ji dva dny, no, z půl kila suché cizrny to ani jinak nešlo
, Zdenek ani neochutnal, to mě štvalo
, tak jsem zbytek zalila kuřecím vývarem,
nahrubo rozmixovala, přidala rajskou šťávu, trochu chana masala, černé
soli, feferonku a …je z toho vynikající šórba
Táta si dává do nosu 
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Tak jsem to asi jako jediná uvařila podle receptu a je to výborné. Trochu jsem se toho bála, ale miluju kari a chilli, takže mi to asi ani nemohlo nechutnat
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno s oříšky místo kokosu; a risknul jsem vařit ve víně (tedy přesněji: půl na půl víno a voda a ještě dvě lžíce vinného octa). Curry jsem dal trochu více a posypal pažitkou. Děkuji Ti za recept - ač používám cizrnu často, tak tahle varianta stála za to!!!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkouším a uvidíme, jak to dopadne. Jinak – když se použije skutečně suché víno, tak naopak některé chuti zvýrazní… možná by to nebylo od věci půl na půl…
505 příspěvků 25.1.09 03:43
vyměnit kokos za oříšky se mi líbí, ale to vaření ve víně… Já si neumím představit výslednou chuť - nepřerazí víno všechny chutě? Pokud vyzkoušíš, napiš zkušenosti!
AG
546 příspěvků 25.1.09 03:43
„Cizrnová pánev“ – to je příjemné [cizrnu používám]. A vadilo by moc, kdyby se to místo v 1,5 l vody uvařilo v 1,5 l suchého bílého vína a místo kokosu se přidaly namleté lískové oříšky? To není jenom o tom, že bych to chtěl mermomocí ´poevropštit´; spíše je to o asociacích, jaké takové pěkné recepty vyvolávají…
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice, moooc dekuji, to je ta fantasticka cizrnova panvicka, kterou jsem uz vyzkousela a je strasne dobra. Uz je v oblibenych a urcite co nejdrive opet udelam. Mej se moc hezky a at se dari.