Recept Citronový rýžový nákyp s meruňkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Citronový rýžový nákyp s meruňkami

Postup

1. Rýži, citronovou kůru a cukr dáme do mléka, uvederne do varu a za častého míchání uvaříme doměkka. 2. U vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme a smícháme s 2 - 3 lžícemi horké rýže. Přidáme sirup. Směs vmícháme do mléčné rýže a nádobu sejmeme z plotny. Necháme vychladnout. Bílky ušleháme dotuha a sníh opatrně vmícháme do rýže. 3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Kompotové meruňky necháme na sítu dobře okapat. Poté smícháme s rýžovou kaší. Těsto dáme do dobře vymaštěné zapékaci formy, posypeme skořicí a cu­krem. Pečeme asi 40 min. Hotový pokrm ještě po­cukrujeme a podáváme teplý.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 06.02.02 vloženo
  • 14580x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 130 g dlouhozrnné rýže
  • strouhaná kůra z 1 citronu (chem. neošetř.)
  • 50 g cukru
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce světlého sirupu
  • 1 kompot z půlených meruněk (425 ml)
  • tuk na vymazání formy
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronový rýžový nákyp s meruňkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz