Recept Citronový králík ze Sicílie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek jemně posekáme a smícháme s 2 lžícemi oleje a piniových oříšků. Porce králíka prudce opečeme na 2 lžících oleje, přidáme piniové oříšky a česnek a krátce opékáme dál. Přilijeme víno a povaříme 5 min. 2. Citron rozpůlíme. Kůru z jedné poloviny oloupeme v tenkých spirálkách, část jich odložíme, zbytek pokrájíme. Pokrájenou kůru smícháme s citronovou šťávou a oregánem a přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme přikryté poklicí 45 min. 3. Brambory okartáčujeme a vaříme asi 25 min. v osolené vodě. Zbylou půlku citronu nakrájíme na plátky a podáváme k masu s bramborami.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 9036x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuchyňsky upravený králík
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 200 ml bílého vína
  • 7 chem. neošetřených citronů
  • šťáva ze 2 citronů
  • 1 lžička oregána
  • 125 ml masového vývaru (z kostky)
  • 400 g malých brambor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronový králík ze Sicílie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Houbová smaženice Houbová smaženice
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz