Recept Citronové nudle

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Citronové nudle

Úvod

Jídlo je lepší druhý den po přípravě.

Postup

Nudle uvařte podle návodu tak, aby byly „al dente“ a zceďte je.

V míse smíchejte citronovou štávu, olivový olej, strouhaný sýr, pepř a sůl.

Lístečky z bazalky roztrhejte na malé kousky, dejte je do mísy, do mísy přidejte nudle a dobře promíchejte.

Tip.: Pár lžic suchého bílého vína jídlo vylepší.
Namísto pepře lze použít citronový pepř.
Do nudlí lze vmíchat kostičky šunky, pečeného vepřového, hovězího nebo drůbežího masa

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.06.12 vloženo
  • 3913x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g nudlí
  • šťáva z poloviny citronu
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 PL strouhaného sýra
  • 2 větvičky bazalky
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 12.06.12 12:34

Uvarené. Vynikajúce jedlo s čistými chuťami. Ako som už v diskusii spomínal, miesto bazalky som použil oregano (veľa), pristrúhal trochu citrónovej kôry. Syr som použil parmezán.Vôbec neprehlušil jedlo, ale skvostne doplnil delikátnu chuť tohto pokrmu. Ak sa fotka nebude páčiť, zmažem ju.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

spiser 09.06.12 17:16

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Citronové nudle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 10.09.12 21:36

S Tebou to nema co delat, Ty si muzes vybrat recept jaky chces…zde jde o KOLEGIALITU Labuzniku pisici recepty, zvlaste u tech, co sem chodi po dlouha leta a tim padem by meli vedet, ze se nepisi duplikaty existujicich receptu (toto neni jediny). Ovsem u nekterych nanestesti zadna kolegialita neexistuje.
S pozdravem!

 
Cuso
345 příspěvků 08.09.12 21:13
babi

Mas pravdu, je to duplicita. Ospravedlnujem sa, nejak mi to nedoslo. Kazdopadne v tomto pripade titul letny hit patri tvojmu receptu. :) Co sa tyka syru, striedam parmezan a grana podla toho co mam v chladnicke. Prajem pekny vecer :)

 
babi
6360 příspěvků 07.09.12 00:32

Casino, pouze jsem upozornila na duplikatni recept, to je vse. O syru se muzeme bavit jinde…

 
casino
4474 příspěvků 05.09.12 21:34
babi,

…nepleťte lidem hlavu :roll:
Ani Italové by nepoznali u nastrouhaných, stejně vyzrálých sýrů rozdíl :)
Rozdíl mezi sýry typu GRANA je tak malý (a není v chuti, ale ve struktuře) že jste rozdíl mohla pocítit jedině v případě, že ten „Parmesan“ nebyl Parmigiano-Reggiano :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 04.09.12 00:47

Cuso, neda mi Ti pripomenout recept „Citronové špagety za 18 minut na stole“, kterych jsi si kdysi vsimnul a v nichz je i ten Parmesan, ktery zde nahrazujes mene vyraznym a mene slanym Grana Padano + citronova kura o kterych zde mluvis. Zdravim…

 
Cuso
345 příspěvků 03.09.12 21:04
Nedá mi

A musím tento recept vztiahnuť na svetlo božie. Ako už onehdá Eja písala, je to hit leta. Varil som to nespočetne krát, s rôznymi cestovinami, bylinkami a syrmi. Najfamóznejšia kombinácia podľa mňa je: Maccheroni od Barilly, zmes šalvie, bazalky zelenej, bazalky červenej, tymiánu, oregána a rozmarínu, syr Gran Padano. A samozrejme aj ostatné, v recepte spomenuté ingrediencie+ citrónová kôra. So syrom opatrne, radšej menej ako viacej, bylinkami nešetriť. Cestoviny sú na druhý deň ešte lepšie, ale po pravde, nedožili sa u nás veľa krát druhého dňa. :potlesk: :potlesk:

 
Eja
3826 příspěvků 02.07.12 18:00

Tento a tento recept bych já osobně pasovala na hity letošního léta. Oba jsou :potlesk: :potlesk:

 
spiser
717 příspěvků 13.06.12 15:02
Eja - citronové nudle.

Rád bych Ti napsal, proč jsou tyto nudle lepší až druhý den, ale sám to vysvětlit nedovedu. V originálním receptu je napsáno, že jsou lepší druhý den, já to vyzkoušel a skutečně mi to chutná lépe druhý den. A i Cuso má podobnou zkušenost, jak napsal.

 
Cuso
345 příspěvků 12.06.12 23:03
Eja

Presne tak. :) Inak varil som to na obed, s tým že ostalo aj na večeru (ubránené vlastným telom), konzistencia bola OK a chuť naozaj o kus lepšia. Podľa reakcií mojej rodiny, druhého dňa sa toto jedlo asi nikdy nedožije. :D

 
Eja
3826 příspěvků 12.06.12 15:42

Spisere, pořád mi to vrtá hlavou, to " lepší je jídlo druhý den" :think: :think: Dovedu si představit, že se chuťě rozleží, ale konsistence ohřátých nudlí…PROČ je to lepší druhý den???

 
Eja
3826 příspěvků 12.06.12 15:39

Cuso, Tys tam dal půl na půl normální a špenátové nudle??? Fotku nemaž, vypadá to dobře, jen to sníst :mavam:

 
Eja
3826 příspěvků 10.06.12 14:12

Vyzkoušeno, snědeno, milovníkům lehkých jídel a čistých chutí doporučuji. Pecorino byla dobrá volba, parmezán by byl možná trochu moc výrazný. Bazalka a trochu mandarinkové máty, mňam. Spisere, ještě jednou :hug:

 
Cuso
345 příspěvků 10.06.12 09:23

Tak toto určite v blízkej dobe vyskúšam. Miesto bazalky však použijem oregano, nejak sa nám premnožilo:-). A ako vraví Eja, pristrúham trochu citrónovej kôry. Syr bude parmezán.

Příspěvek upraven 10.06.12 v 09:23

 
spiser
717 příspěvků 09.06.12 19:35
Eja.

V tom, ze by tam nemelo být zádné maso, s Tebou souhlsím. Také je tam nedávám. Radeji trochu víc bazalky. Jsou ovsem lidé kterým to víc chutná s troskou masa. Proto jsem to pripsal k receptu.
Který sýr je v tomto jídle nejlepsí se asi nedá rozhodnout - zálezí na chuti - ovsem pecorino je urcite dobrá volba.
Dekuji za príspevek!
Spiser.

 
Eja
3826 příspěvků 09.06.12 19:05

Krása, přistrouhla bych trochu kúry z citronu, sýr bych asi volila pecorino. Žádné maso navíc. Mám doma jen nudle a oliváč a bazalku, zbytek dokoupím zítra. Dovolila bych si nesouhlasit s úvodní větou - naopak - zamíchat a sníst. Spisere - podle mne nejlepší recept, který jsem od Tebe četla :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz