Recept Citronové kuře s rýží

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

- Zatímco vaříte rýži, smíchejte všechny přísady na omáčku v malé misce. Musí se to opravdu promíchat pořádně. Odstavte bokem. - Na větší pánvi rozehřejte olej a na něm osmahněte kuře a zelenou cibulku. Odstavte z hořáku a přemístěte obsah pánve na talíř. - Na prázdnou pánev podle potřeby přidejte o něco víc oleje a znova rozehřejte. Osmahněte asparágus a mrkev, zhruba 3-4 minuty. Pak na pánev vraťte kuře a cibulku. Promíchejte s asparágusem. - Znova promíchejte omáčku a přelijte ji přes kuře. Za stálého míchání vařte dokud omáčka nezhoustne. - Na talíře rozdělte rýži a na ni servírujte kuřecí směs.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 22.03.02 vloženo
  • 6016x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • NA OMÁČKU:
  • 2/3 hrnku kuřecího vývaru z kostky
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce kukuřičné mouky (jako alternativu lze použít i polohrubou mouku)
  • špetka pepře
  • STIR-FRY
  • 4 kuřecí prsíčka - půlená a nařezaná na proužky
  • 1/2 hrnku na 2 cm proužky nakrájené zelené cibulky
  • 1/4 kg čerstvého asparagusu - nakrájeného na zhruba 2 cm
  • 1 1/2 hrnku na kolečka nakrájené mladé mrkve
  • trocha oleje
  • RÝŽE
  • množství dle libosti, co dokažete sníst

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronové kuře s rýží

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Citronové kuře s rýží

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pájo...

znám alespoň dva čínské recepty (jeden přímo ochutnaný v Číně!), znějící tak, jak popisuješ. Nemám však momentálně čas je napsat, musím někam běžet, ale co nejdřívě je napíši. Zatím Ahoj!

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Citronové kuře

kuřecí prsíčka v citronové krustě jsem jedla v Dublinu v jedné čínské (nebo thajské?) restauraci. Byla to neskutečná lahoda. Kuřecí prsa byla usmažena v jakémsi citronovém těstíčku (myslím, že se solamylem) a poté rozkrájená na kousky obložená čerstvými citronovými plátky. Pak jsem tohle jídlo hledala i v restauracích v Česku, ale nikde jsem na něj nenarazila. Neznáte někdo recept ?

Gabs
3 příspěvky 25.3.02 06:03
...

Vsem se moc omlouvam za pojem asparagus. Je to opravdu chrest. Zacala jsem ho pouzivat az v Anglii a posleze v Americe a proto mam ten anglicky nazev zazity. Vsem se jeste jednou moc omlouvam. Lidi tady kure pripravuji nejvice s chrestem, ale daji se misto neho pouzit i jine veci, takze se nebojte trochu experimentovat a prihodit si tam cokoli podle vasi chuti.

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S.

Ačkoli to je blbost, má-li toho být 1/4 kg nakrájeného na kousky o velikosti 2 cm, nemůže to být něž chřest. Gabs je asi zvyklý používat cizí název, konec konců, já to znám i jako špargl.

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Asparagus?

Jednoznačně je pravda, že asparagus je anglicky chřest, ale to asi neměl původce receptu na mysli. Proč by jinak psal všechny ingredience česky a jen jednu anglicky? Možná se tak říká ještě něčemu, mne třeba napadá takové to zelené roští, co se dává ke květinám. Kdo ví, třeba se to dá jíst. A nevím proč, mně se do toho receptu na místo asparágusu hodí to, co znám pod pojmem citronová tráva neboli citronela. Neměl autor na mysli právě to?

alca
148 příspěvků 24.3.02 00:02
Asparagus prelozeno chrest

Asparagus je anglicky preklad pro chrest,ktery ale neni nat,ale zelenina.

Gabs
3 příspěvky 23.3.02 21:20
Asparagus

Asparagus je druh zelene nati. Mel by se dat sehnat ve vetsich supermaketech jako Carefour nebo Tesco. Pokud k dostani neni, da se nahradit porkem. Chut je sice trosicku jina, ale porad je to dobrota.

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
?

Čerstvý asparagus????? Co to je?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz