Recept Citronové fazolky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Citronové fazolky

Postup

1. Saturejku opereme, osušíme, otrháme, posekáme polovinu lístků a odložíme. Citron omyjeme, část kůry oloupeme v nudličkách, pak vymačkáme šťávu. 2. Zeleninový vývar uvedeme do varu, vložíme fazolové lusky se zbytkem saturejky a vaříme asi 5 min. Scedíme, přitom vývar zachytíme. Lusky udržujeme teplé. 3. Máslo rozpustíme. Vývar prošleháme s citronovou šťávou a žloutky v horké vodní lázni na pěnivý krém. Do omáčky vmícháme tekuté máslo, citronovou kůru a posekanou saturejku, osolíme a opepříme. Omáčku podáváme s fazolovými lusky a ozdobíme saturejkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 27.02.04 vloženo
  • 4209x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 450 kcal, 1880 kJ, 6 g bílkovin, 40 g tuků, 15 g sacharidů
  • 1 svazek saturejky
  • 1 citron
  • 400 ml zeleninového výva­ru (z kostky)
  • 800 g mražených zelených fazolových lusků
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronové fazolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz