Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ninel Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zapneme troubu na 200 stupňů. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a 2-3 PL horké vody do pěny. Přidáváme po lžících mouku a nakonec vmícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme těsto. Pečeme asi 10 min na prostřední příčce trouby. Po vyndání z trouby, korpus posypeme krupicovým cukrem, překryjeme utěrkou a obrátíme. Sejmeme opatrně papír. Pomocí utěrky srolujeme roládu, rozvineme a opět srolujeme a rozvineme. Necháme vychladnout. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Ušleháme šlehačku a smícháme s tvarohem. Potřeme korpus a svineme. Pocukrujeme moučkovým cukrem a zdobíme proužky citronové kůry a lístky meduňky. Já dávám méně citronové šťávy a přidávám ovoce(maliny tomu dají príma šmrnc).
Recept je z kategorií: Rolády
kávička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Citronová svěží roládka
Jestli mohu ze zkušeností - svineme pomocí vlhké utěrky a necháme vychladnout. Roláda tak zůstane pružná (jde v podstatě o piškot) a neláme se při plnění a následné manipulaci.
Ta neuteče. Než jí narostou nožičky, je dávno po ní. Je to prostě menší roláda, ta nikdy nezbyde.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
recept vypadá skvěla až se mi sbíhají sliny.
Jenom mám obavy aby mi roládka, když je svěží, někam neutekla.