Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník smejdka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, kdo chce, může použít k vaření rýže zeleninový bujón (třeba v kostce). Uvařenou (event. scezenou, pro ty, kdo netrefí množství vody:-)))) rýži rozprostřeme a necháme vychladnout. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme rýži a jemně osmahneme. Dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme tymián (k lipanovi značka ideál, jinak kreativitě se meze nekladou, dávám i bazalku či provensál). Přidáme čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, na cca 1 hrnek uvařené rýže dávám šťávu z jednoho citronu, ale pro začátek zkuste méně. Zamícháme, minutku prosmažíme, stáhneme z plamene a podáváme. Tímto děkuji, že jsem kolejní léta strávila v přítomnosti rybářů...člověk už nevěděl, co k rybám vymyslet, aby to odpovídalo studentské peněžence a bylo poživatelné :-) Ale tohle, je fakt dobré :-)
Recept je z kategorií: Rýže
rybišta (dušená, pečená, smažená) … nebo nic
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Citronová rýže (k rybám)
Znamenám si, vypadá to dobře! Dík!