Recept Citronová polévka

Pampeliska191 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Je to národní polévka, která se připravuje z hovězího nebo slepičího vývaru, předem zahuštěného uvařenou rýží. Do polévkové mísy rozklepneme vejce, přidáme šťávu z citronu a za stálého šlehání přiléváme horkou polévku s uvařenou rýží. K polévce se podává smažený bílý chléb. Na dochuceni se zvlášť nabídne na talířku citron nakrájený na plátky. Řecká kuchyně je v mnohém ovlivněná tureckou kuchyní, například masa napíchaná na špejli nebo opékaná na rožni. Sýry, ovoce, ryby a zelenina jsou nedílnou součástí řeckého jídelníčku. Zvláštnosti jsou pochoutky z chobotnice nebo sépií. Masa skopová nebo hovězí se upravují nejvíce dušením na rožni na dřevěném uhlí. Velmi oblíbené jsou žluté nebo červené melouny. V restauraci podávají po každém jídle meloun. Jako příloha k pokrmům poslouží bílý chléb, rýže, zelenina, kozí sýr (tresco tiri) a džbán dobrého červeného vína, šálek kávy a silná pálenka (tsipuro).

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 12.09.03 vloženo
  • 6934x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l vývaru (z hovězího masa – předního nebo s kostí, nebo ze slepice)
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • 6 dkg rýže
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz