Recept Citronová polévka

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Je to národní polévka, která se připravuje z hovězího nebo slepičího vývaru, předem zahuštěného uvařenou rýží. Do polévkové mísy rozklepneme vejce, přidáme šťávu z citronu a za stálého šlehání přiléváme horkou polévku s uvařenou rýží. K polévce se podává smažený bílý chléb. Na dochuceni se zvlášť nabídne na talířku citron nakrájený na plátky. Řecká kuchyně je v mnohém ovlivněná tureckou kuchyní, například masa napíchaná na špejli nebo opékaná na rožni. Sýry, ovoce, ryby a zelenina jsou nedílnou součástí řeckého jídelníčku. Zvláštnosti jsou pochoutky z chobotnice nebo sépií. Masa skopová nebo hovězí se upravují nejvíce dušením na rožni na dřevěném uhlí. Velmi oblíbené jsou žluté nebo červené melouny. V restauraci podávají po každém jídle meloun. Jako příloha k pokrmům poslouží bílý chléb, rýže, zelenina, kozí sýr (tresco tiri) a džbán dobrého červeného vína, šálek kávy a silná pálenka (tsipuro).

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 12.09.03 vloženo
  • 6696x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l vývaru (z hovězího masa – předního nebo s kostí, nebo ze slepice)
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • 6 dkg rýže
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Chilli con carne Chilli con carne
Jahodový pohár Jahodový pohár
Chléb s celerem Chléb s celerem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz