Recept Citronová polévka
Pampeliska191 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Je to národní polévka, která se připravuje z hovězího nebo slepičího vývaru, předem zahuštěného uvařenou rýží. Do polévkové mísy rozklepneme vejce, přidáme šťávu z citronu a za stálého šlehání přiléváme horkou polévku s uvařenou rýží. K polévce se podává smažený bílý chléb. Na dochuceni se zvlášť nabídne na talířku citron nakrájený na plátky. Řecká kuchyně je v mnohém ovlivněná tureckou kuchyní, například masa napíchaná na špejli nebo opékaná na rožni. Sýry, ovoce, ryby a zelenina jsou nedílnou součástí řeckého jídelníčku. Zvláštnosti jsou pochoutky z chobotnice nebo sépií. Masa skopová nebo hovězí se upravují nejvíce dušením na rožni na dřevěném uhlí. Velmi oblíbené jsou žluté nebo červené melouny. V restauraci podávají po každém jídle meloun. Jako příloha k pokrmům poslouží bílý chléb, rýže, zelenina, kozí sýr (tresco tiri) a džbán dobrého červeného vína, šálek kávy a silná pálenka (tsipuro).
Recept je z kategorií: Polévky
- 12.09.03 vloženo
- 7784x zobrazeno
Ingredience
- 1 l vývaru (z hovězího masa – předního nebo s kostí, nebo ze slepice)
- 2 vejce
- 1 citron
- 6 dkg rýže
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Citronová polévka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Citronová polévka