Recept Citronová polévka se šafránem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Citronová polévka se šafránem

Postup

1. Cíbuli a česnek oloupeme, nadrobno pokrájí­me a necháme zesklovatět na 1 lžíci olivového oleje. Přilijeme citronovou štávu a vývar a vmí­cháme kukuřičnou krupici. Přidáme šafrán roz­puštěný v troše horké vody. Vše zhruba 10 min. vaříme na velmi mírném ohni. 2. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semení­ku a lusky nakrájíme na tenké nudličky. Pak je osmahneme na 1 lžičce olivového oleje. 3. Do polévky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme. Můžeme ji ještě protřít sítem. Potom ji nalijeme do hlubokých talířů a přidáme nudlič­ky papriky. Podáváme ozdobené cítronovou ků­rou a lístky meduňky.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 08.08.02 vloženo
  • 5176x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 170 kcal, 3 g bílkovin, 10 g tuků, 16 g sacharidů
  • 1 cibule
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • šťáva ze 2 citronů
  • 600 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • 40 g kukuřičné krupice
  • 1 dózička šafránu
  • 1/2 zelené a červené papriky
  • 125 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • nudličky kůry z 1/2 citronu
  • lístky meduňky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronová polévka se šafránem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Karbanátky Karbanátky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz