Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mekke maslo, cukr, sul a citronovou kuru nejmene 8 minut slehame. Pridame vejce jedno po druhem, asi kazde 1/2 minuty jedno.(Muzeme pridavat jenom zloutky a snih pridat nakonec.) Dobre uslehame. Pridame prosatou mouku, prasek do peciva a skrob. Nakonec pridame stridave mleko a citronovou stavu. Testo nalijeme do vymazane a vysypane babovkove formy(asi 2 l obsah). V predehrate troube na 175 °C (horkovzdusna 150°C) peceme asi 45 minut. Po upeceni nechame asi 5 minut odpocivat, potom vyklopime z formy. Hned nekolikrat propichneme a polijeme citronovou a pomerancovou stavou. Nechame vychladnout. Nakonec polijeme polevou. Nevim, jestli je recept puvodem z Rakouska, mam ho uz celkem dlouho ve svem receptari. Dobrou chut!
Recept je z kategorií: Bábovky
kava, caj, chutna i bez niceho
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.5.12 03:08
Posypáno hořkou čokoládou
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Citronova babovka
Bábovku jsem vyzkoušela, malé změny byly, nešlehala - třela, ubrala dvě vejce - za každé přidala lžíci tvarohu a škrobu, mléko sušené, tekutina jen citron. šťáva, bez polevy.

Nepekla v troubě, uvlnila středním výkonem. Pochvala byla - předávám
lydie - díky, právě jsem přeposlala dceři, možná je to ta bábovka, kterou společně hledáme jen ve švýcarských receptech, a hle ona je kousek za rohem.