Recept Citronova babovka
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Mekke maslo, cukr, sul a citronovou kuru nejmene 8 minut slehame. Pridame vejce jedno po druhem, asi kazde 1/2 minuty jedno.(Muzeme pridavat jenom zloutky a snih pridat nakonec.) Dobre uslehame. Pridame prosatou mouku, prasek do peciva a skrob. Nakonec pridame stridave mleko a citronovou stavu. Testo nalijeme do vymazane a vysypane babovkove formy(asi 2 l obsah). V predehrate troube na 175 °C (horkovzdusna 150°C) peceme asi 45 minut. Po upeceni nechame asi 5 minut odpocivat, potom vyklopime z formy. Hned nekolikrat propichneme a polijeme citronovou a pomerancovou stavou. Nechame vychladnout. Nakonec polijeme polevou. Nevim, jestli je recept puvodem z Rakouska, mam ho uz celkem dlouho ve svem receptari. Dobrou chut!
Recept je z kategorií: Bábovky
- 04.11.05 vloženo
- 23654x zobrazeno
Ingredience
- 200 g mekkeho masla nebo margarinu
- 200 g cukru
- spetka soli
- 2 cajove lzicky citronove kury
- 5 vajec
- 240 g mouky
- 50 g maizeny (skrobu)
- 3 cajove lzicky prasku do peciva
- 100 ml mleka
- 11 pol. lzic citronove stavy
- 3 pol. lzice pomerancove stavy
- Poleva:
- 120 g praskoveho cukru
- 3 pol. lzice citronove stavy
- 1 pol. lzice velmi horkeho ztuzeneho tuku (napr. Ceres)
Doporučená příloha
kava, caj, chutna i bez niceho
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku16.5.12 03:08
Posypáno hořkou čokoládou
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Citronova babovka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Citronova babovka
Bábovku jsem vyzkoušela, malé změny byly, nešlehala - třela, ubrala dvě vejce - za každé přidala lžíci tvarohu a škrobu, mléko sušené, tekutina jen citron. šťáva, bez polevy.

Nepekla v troubě, uvlnila středním výkonem. Pochvala byla - předávám
lydie - díky, právě jsem přeposlala dceři, možná je to ta bábovka, kterou společně hledáme jen ve švýcarských receptech, a hle ona je kousek za rohem.