Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Řízky naklepáme, osolíme, potřeme rozemnutou majoránkou, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu na rozpuštěném másle s olejem řízky opečeme do světle hněda. Pak přilijeme tolik vývaru z polévky a kyselé smetany, až máme dosti omáčky a řízky v ní dusíme 3-5 minut. Hotové řízky dáme na kulatou mísu, omáčku dochutíme a přelijeme přes řízky. Kolem dokola obložíme mísu dušenou rýží, kterou opaprikujeme. Zdroj: Schichtova kuchařka 2.díl
Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Císařské řízky podle Schichta
Dík za vytažení receptu!
Schichtovy kuchařky mám po babičce. Chráním je jako oko v hlavě, protože je to památka a protože jsem si v nich listovala od malička (podrobněji na konci komentáře).
V originále je tento recept z telecího masa i když se domnívám, že z jakéhokoli mladého masa lze připravit (viz foto rejstříku v kuchařce). Recept tak, jak je v kuchařce, je na další fotce.
Na závěr a pro odlehčení – na poslední fotce je důkaz toho, že jsem se již coby útlé děcko (byly mi tři) velice vážně zajímala o gastronomii – pro orientaci označeno šipkami
.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
v tom je to tajemství.
Podle počtu knih které Mick přivezl usuzuji že strávil v antikvariátech většinu dovolené. Knihy nám už nazdvihují střechu.
Až budu mít čas, prostuduji důkladněji a něco pěkného přidám.
Esme, tak to měl Mick štěstí, občas do Antikvariátů zabrouzdám, bohužel jen po internetu a takové štěstí jsem neměla. Ale mám výbornou sousedku, která mně tyto poklady půjčuje. Ať se daří a nějaký ten recept sem šoupni.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Při nedávné návštěvě ČR mně Mick přivezl skvost z antikvariátu: Schichtovu kuchařku.
A jak tak listuji v jednotlivých svazcích, narazila jsem na Visan.
Jelikož jsem nevěděla co to je obrátila jsem se na internet který mne zavedl až
k tvému receptu.
Vyzkouším.
Zdravím Tome,
ano, ano, je to on … ve všech pokrmech v této knížce jsou uvedeny jeho umělé tuky, jako Ceres, Visan, které už v našich obchodech pod tímto názvem nenajdeme. Převádím si je na tuky dostupné v obchodní síti. Zdravím do Norska.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Jano,
to byl bejvalej majitel SETUZY, že jó. Myslím tak podle mýdla.