Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Smíchat všechno, až na zázvor v hrnku a přivéct do varu. Přidat zázvor, snížit teplotu a dusit po 1/2 hodiny. Sejmout z ohně a nechat vystydnout asi po 1 hodinu. Naskládat do čistých skleniček, vzduchotěsně uzavřít a dát do chladničky. Nechat proležet 24hodin před podáváním. Vydrží po 6 měsícu v chladničce. ° Nejlépe je koupit mladý zázvor, který není moc dřevnatý. Výborně se oloupe/oškrábe hranou lžičky (místo loupání nožem, čímž se ztrácí hodně zázvoru). Dá se skladovat ve skleničkách zalitý sherry vínem, uložených v chladničce. Nejlépe je však skladovat zázvor v plastickém sáčku v mražáku. Před upotřebením se nechá stát po pár minut, oškrábe se co se potřebuje a zbytek se vrátí do mražáku, kde vydrží hodně dlouho. Zmražený se také lépe strouhá. PS: podava se napriklad s tisiciletymi vejci
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čínský nakládaný zázvor
Milá airan, tento recept je sice podobný, ale podává se k čínským jídlům a do různých čínských pokrmů. Ten co hledáš k sushi najdeš zde Japonský růžový zázvor .
Měj se moc pěkně a s pozdravem,
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, doufam, ze je tato recepta zrovna to, co se podava k sushi? Strasne rada to vyzkousim, dekuji za navod a zdravim do Jeseniku.