Recept Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami

Postup

1. Zelí omyjeme a očistíme, podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 min. v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. 2. Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme najemno posekaný česnek a vše asi 10 min. podusíme na velmi mírném ohni. Poté vmícháme nastrouhanou goudu. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. 3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Zapékací for­mu vymažeme máslem. Vložíme do ní čínské zelí řeznou plochou nahoru, na ně rozložíme ovesné vločky. Poklademe drobnými kousky másla a zalije­me vývarem. Zapékáme v troubě přibližně 20 min. Podáváme sypané petrželovými lístky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 5961x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 380 kcal, 15 g bílkovin, 26 g tuků, 27 g sacharidů
  • 750 g čínského zelí
  • sůl
  • 150 ml smetany
  • 125 g ovesných vloček
  • 1 stroužek česneku
  • 125 g goudy
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 3 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 2 lžíce lístků petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Cibulačka Cibulačka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz