Recept Čínské vepřové BBQ Char Siu na grilu

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čínské vepřové BBQ Char Siu na grilu

Úvod

Su tu uz dva recepty na Char Siu. Tento je asi dost podobny takze radsej ho dam vymazat akurat je na grile a nie v trube.

Postup

1-Panenku odblanine a narezeme kazdych cca 5 cm zarezy, aby marinada lepsie vstrebala. Cesnak, cerstvy zazvor a jarnu cibulku nakrajame na drobno. Povodny recept ziada maltozu, da sa kupit v azijskych obchodoch, ale med je OK. Vsetky ingrediencie zmiesane v miske a riadne premiesame s panenkou. Zakryjeme a odlozime do ladnicky najlepsie cez noc.

2-Rozohrejme BBQ (grill) - ale treba taky, co ma priklop. Klasicky v Cine sa griluje vertikalne na hakoch. My sme dali dvojitu Alu foliu a na nu sme polozili zdvihnutu mriezku. Tym, ze marinada ma cukor, ked to nespravime, tak nam to zhori.

3-Potierame pravidelne marinadou, otocime a grilujeme cca 45 minut. Su rozlicne teorie - pichnut ihlou - my sme isly na klasiky kusok odrezali… Ked je maso hotove - stale horuce potrieme medom, aby sme mali leskly povrch, zakryjeme, odlozime na teple miesto na cca 10 - 15 min.

4-Servirovali sme s ochutenou ryzou (kukurica, hrasok, jarna cibulka, koriander vnat) s naparenou brokolicou s hoisin omackou. Inac vyborne aj same.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.03.11 vloženo
  • 7893x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 hod + 45 min

Ingredience

  • 1kg bravcova panenka
  • marinada:
  • 2 lyzice cinske vino shaoxin
  • 1 lyzica sojova omačka tmava cinska
  • 1 lyzica hoisin omacka
  • 2 lyzice Sladový cukor (maltóza) alebo med
  • 1 lyzicka korenie 5 vôní
  • 2 cesnak - strúčiky
  • 5 cm zazvor nakrajany nadrobno
  • 1 lyzica med
  • 2 jarna cibulka na drobno nakrajana
  • 1 lyzicka sezamovy olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 06.07.14 16:27

Tento recept je este lepsi ked sa robi z krkovicky

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 17.04.11 19:27

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Čínské vepřové BBQ Char Siu na grilu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  17.04.11 19:26

Bento, jsem ráda, že recept zůstal, protože mne inspiroval k dnešnímu zahradnímu grilování. Počasí nebylo úplně ideální na dlouhé sezení venku, tak jsem marinovanou krkovici v teriyaki a v červené paprice s olejem s hovězí příchutí a arašídy (Lao Gan Ma) upekla doma v troubě a pak na hodinu strčila i s pekáčem do udírny.
K masu placky, nakládaný čínský česnek, zelenina …, návštěva odcházela spokojená, přejedená, se zbytky v misce, receptem …:-), jen psi smutně koukali a dumali cože to páníčci baští a nedají :-) Dík :-)

Příspěvek upraven 17.04.11 v 19:32

 
Bento
794 příspěvků 28.03.11 04:23

Kdo chce nech si skopiruje na svoj comp.
recept bude vymazany , je velmi podobny tym druhym dvom akurat je na grile :wink:

Příspěvek upraven 29.03.11 v 07:35

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz