Recept Čínské vánoční cukroví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čínské vánoční cukroví

Postup

Předehřát troubu na 150°C. Vyložit 2 plechuy pečícím papírem. Položit pomleté mandle na suchou pánev a za stálého míchání je opražit, až jsou voňavé, asi 2-3min. Pozor nespálit. Ihned je přendat do misky a nechat je zchladit. V míse našlehat sádlo s cukrem do lehka. Přidat dva žloutky a vanilkový cukr. Dobře našlehat. Smíchat mouku, mandle a pomalu postupně zamíchávat dovnitř sádlovou směs do hladka. Vytvarovat kuličky z 1 lžičky těsta a poskládat je na plechy asi 7cm od sebe. Rozmáčknout kuličky dlaní na 5cm klečka a do každého vložit do středu jednu z uschovaných mandli. Smíchat zbylý žloutek s vodou a potřít jím cukroví i mandle. Péct do zlatova po 25-30min. a rotovat plechy uprostřed doby pečení. Nechat vychladit na mřížce. P.S.: Cukroví není na povrchu hladké, ale je trochu popraskané. Je to cukroví prvních, čínských emigrantů do severní Ameriky, pro které žitná mouka byla novinkou.

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 21.11.02 vloženo
  • 8394x zobrazeno

Ingredience

  • Asi 24 kusů:
  • 1/4 hrnku oloupaných, na jemno pomletých mandlí + 24 na ozdobu
  • 1/2 hrnku sádla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku jemného, krystalového cukru
  • 3 velké žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 1/3 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžíce vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínské vánoční cukroví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čínské vánoční cukroví

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínské vánoční cukroví.

Chtěla bych se zeptat, z jaké mouky tedy cukroví péct, z žitné, anebo z pšeničné polohrubé?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínské vánoční cukroví.

Milé děvče. Udělalas mně velkou radost vyzkoušením koláčků za což Ti děkuji. Když jsem kdysi dávno cukroví chutnala poprvé, ani jsem si nemyslela, že se v Číně peče něco podobného, ančto jsem byla zvylká spíš na japonské sladkosti. Koláčky mně zachutnaly a i když jsou vzhledově trochu podobné francouzkým macarons, nebo našim bílkovým koláčkům, přece jenom chutnají jinak ;o)

S pozdravem do Košic!

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínské vánoční cukroví.

Babi, pridala som tieto koláčiky do tohtoročnej vianočnej kolekcie pečiva. Zaznamenali veľký úspech. Vyzerajú presne ako na Tvojom obrázku - vďaka tomu popraskaniu trošku ako keby sa nepodarili - a sú výborné. Kvôli nim som dokonca vytápala bravčovú masť zo slaniny, aby boli ako treba. Už som kdesi čítala, že Číňania pečú koláče z bravčovej masti, a bola som veľmi zvedavá, aké to je. Inak ďakujem ti za všetky vianočné recepty pridané koncom roka 2004, boli pre mňa veľkou inšpiráciou a pod ich vplyvom som po rokoch zmenila niektoré svoje tradičné recepty. Ani som všetky nestihla vyskúšať, takže niektoré už mám zaradené v pláne na nasledujúce Vianoce.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínské vánoční cukroví - přidán obrázek
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz