Recept Čínské vánoční cukroví
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Předehřát troubu na 150°C. Vyložit 2 plechuy pečícím papírem. Položit pomleté mandle na suchou pánev a za stálého míchání je opražit, až jsou voňavé, asi 2-3min. Pozor nespálit. Ihned je přendat do misky a nechat je zchladit. V míse našlehat sádlo s cukrem do lehka. Přidat dva žloutky a vanilkový cukr. Dobře našlehat. Smíchat mouku, mandle a pomalu postupně zamíchávat dovnitř sádlovou směs do hladka. Vytvarovat kuličky z 1 lžičky těsta a poskládat je na plechy asi 7cm od sebe. Rozmáčknout kuličky dlaní na 5cm klečka a do každého vložit do středu jednu z uschovaných mandli. Smíchat zbylý žloutek s vodou a potřít jím cukroví i mandle. Péct do zlatova po 25-30min. a rotovat plechy uprostřed doby pečení. Nechat vychladit na mřížce. P.S.: Cukroví není na povrchu hladké, ale je trochu popraskané. Je to cukroví prvních, čínských emigrantů do severní Ameriky, pro které žitná mouka byla novinkou.
Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky
- 21.11.02 vloženo
- 9618x zobrazeno
Ingredience
- Asi 24 kusů:
- 1/4 hrnku oloupaných, na jemno pomletých mandlí + 24 na ozdobu
- 1/2 hrnku sádla pokojové teploty
- 1/2 hrnku jemného, krystalového cukru
- 3 velké žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 1 1/3 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžíce vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Čínské vánoční cukroví
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čínské vánoční cukroví
Chtěla bych se zeptat, z jaké mouky tedy cukroví péct, z žitné, anebo z pšeničné polohrubé?
Milé děvče. Udělalas mně velkou radost vyzkoušením koláčků za což Ti děkuji. Když jsem kdysi dávno cukroví chutnala poprvé, ani jsem si nemyslela, že se v Číně peče něco podobného, ančto jsem byla zvylká spíš na japonské sladkosti. Koláčky mně zachutnaly a i když jsou vzhledově trochu podobné francouzkým macarons, nebo našim bílkovým koláčkům, přece jenom chutnají jinak ;o)
S pozdravem do Košic!
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, pridala som tieto koláčiky do tohtoročnej vianočnej kolekcie pečiva. Zaznamenali veľký úspech. Vyzerajú presne ako na Tvojom obrázku - vďaka tomu popraskaniu trošku ako keby sa nepodarili - a sú výborné. Kvôli nim som dokonca vytápala bravčovú masť zo slaniny, aby boli ako treba. Už som kdesi čítala, že Číňania pečú koláče z bravčovej masti, a bola som veľmi zvedavá, aké to je. Inak ďakujem ti za všetky vianočné recepty pridané koncom roka 2004, boli pre mňa veľkou inšpiráciou a pod ich vplyvom som po rokoch zmenila niektoré svoje tradičné recepty. Ani som všetky nestihla vyskúšať, takže niektoré už mám zaradené v pláne na nasledujúce Vianoce.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43