Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Deborah R. Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Nudle se dají do vroucí osolené vody a minutu se vaří - nebo se
připraví podle návodu na obalu. Slijí se a pokapou sojovou omáčkou.
Osobně přidávám ještě kapku oleje. Nechají se stranou.
2. Mrkev - karotku nastrouhám nahrubo nebo při menším množství mrkve
většinou pokrájím - nasekám na malé nudličky; Pokrájí se
i čínské
zelí a další zelenina.
3. Zelenina se zprudka narychlo orestuje ve woku nebo po menších částech
v hlubší pánvi. Vše je lepší jen křupavé a proto se nepodlévá
vodou
4. Mírně se osolí a přidá se kari koření nebo jiná směs asijského
koření
5. Nakonec se vmíchají ochucené nudle a promíchá se dvěma
vařečkami-měchačkami do sebe. Takto to jde jen u těžkého woku! a pěkně
vzadu na plotýnce. Vše se tedy ještě cca minutku až dvě smaží - praží.
A pak je hotovo.
6. Vůbec nic tomu pak nechybí a je to výborné jídlo, ke kterému není
nutný ani salát apod. Může se dělat i pálivější varianta - kdy se
přidá chilli paprička, pálivá paprika apod.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění