Recept Čínská sladkokyselá omáčka

Pampeliska191 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čínská sladkokyselá omáčka

Postup

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme to vidličkou a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme. Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti. Já do této omáčky přidávám trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou. Někdy taky použiji jenom ananas posekaný na drobné kostičky a podliji mírně ananasovou šťávou. Občas hotovou omáčku rozmixuji a přidám do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 05.01.03 vloženo
  • 58369x zobrazeno

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 -2 lžíce cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • ocet nebo citronovou šťávu
  • 3 lžíce dest. vína
  • šálek kuřecího vývaru
  • vegeta
  • lžíce škrobu
  • olej
  • anýz

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská sladkokyselá omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čínská sladkokyselá omáčka

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínská sladkokyselá omáčka

Je vynikající. Já nevím, co víc dodat, jen jsem ji chtěla připomenout, dělala jsem ji nedávno.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínská sladkokyselá omáčka - Makyna7,

tato omáčka je opravdu vynikající a v Asii oblíbená jako u nás vepřo-knedlo-zelo.
Snad by stálo za doplnění že by v ní neměla chybět zelenina jako je cibule, mrkev, zelená paprika, malinké kukuřice a samozřejmě kousky toho anansu.
Klasicky se přidávjí ke konci přípravy kousky vepřového masa osmažené v těstíčku (Sweet and sour pork) nebo stejným způsobem připravené kuře (Sweet and sour chicken).
A k tomu obyčejná vařená bílá rýže.

A snad ještě jeden postřeh: Asijci nekrájí cibuli na drobno. Cibuli překrojí na půl a nakrájí ji na měsíčky. I ostatní zelenima je nakrájená na dosti velké kusy. Tak aby se vešly do úst.
Dobrou chuť.

makyna7
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínská sladkokyselá omáčka

Opravdu vynikající,zkusila jsem to s tou šťávou s ananasu a opravdu super

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz