Recept Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čínská sladkokyselá omáčka

Postup

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme to vidličkou a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme. Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti. Já do této omáčky přidávám trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou. Někdy taky použiji jenom ananas posekaný na drobné kostičky a podliji mírně ananasovou šťávou. Občas hotovou omáčku rozmixuji a přidám do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 05.01.03 vloženo
  • 54742x zobrazeno

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 -2 lžíce cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • ocet nebo citronovou šťávu
  • 3 lžíce dest. vína
  • šálek kuřecího vývaru
  • vegeta
  • lžíce škrobu
  • olej
  • anýz

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská sladkokyselá omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínská sladkokyselá omáčka

Je vynikající. Já nevím, co víc dodat, jen jsem ji chtěla připomenout, dělala jsem ji nedávno.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínská sladkokyselá omáčka - Makyna7,

tato omáčka je opravdu vynikající a v Asii oblíbená jako u nás vepřo-knedlo-zelo.
Snad by stálo za doplnění že by v ní neměla chybět zelenina jako je cibule, mrkev, zelená paprika, malinké kukuřice a samozřejmě kousky toho anansu.
Klasicky se přidávjí ke konci přípravy kousky vepřového masa osmažené v těstíčku (Sweet and sour pork) nebo stejným způsobem připravené kuře (Sweet and sour chicken).
A k tomu obyčejná vařená bílá rýže.

A snad ještě jeden postřeh: Asijci nekrájí cibuli na drobno. Cibuli překrojí na půl a nakrájí ji na měsíčky. I ostatní zelenima je nakrájená na dosti velké kusy. Tak aby se vešly do úst.
Dobrou chuť.

makyna7
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čínská sladkokyselá omáčka

Opravdu vynikající,zkusila jsem to s tou šťávou s ananasu a opravdu super

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz