Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme to vidličkou a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme. Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti. Já do této omáčky přidávám trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou. Někdy taky použiji jenom ananas posekaný na drobné kostičky a podliji mírně ananasovou šťávou. Občas hotovou omáčku rozmixuji a přidám do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.
Recept je z kategorií: Omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čínská sladkokyselá omáčka
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Je vynikající. Já nevím, co víc dodat, jen jsem ji chtěla připomenout, dělala jsem ji nedávno.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
tato omáčka je opravdu vynikající a v Asii oblíbená jako u nás vepřo-knedlo-zelo.
Snad by stálo za doplnění že by v ní neměla chybět zelenina jako je cibule, mrkev, zelená paprika, malinké kukuřice a samozřejmě kousky toho anansu.
Klasicky se přidávjí ke konci přípravy kousky vepřového masa osmažené v těstíčku (Sweet and sour pork) nebo stejným způsobem připravené kuře (Sweet and sour chicken).
A k tomu obyčejná vařená bílá rýže.
A snad ještě jeden postřeh: Asijci nekrájí cibuli na drobno. Cibuli překrojí na půl a nakrájí ji na měsíčky. I ostatní zelenima je nakrájená na dosti velké kusy. Tak aby se vešly do úst.
Dobrou chuť.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Opravdu vynikající,zkusila jsem to s tou šťávou s ananasu a opravdu super