Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Manana Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na počest Mika Dobromila Klímy sem přidávám tuhle polévku. Je to základní čínská polévka, která se stále táhne na kraji plotny a přidávají se do ní všechny skrojky a odřezky, které při čínském vaření zbudou.
Vodu nebo vývar ve velkém hrnci přivedeme do prudkého varu a postupně přidáváme po dvou lžících rýže a důkladně mícháme, máme-li v hrnci všechnu rýži, dobře promícháme, zmírníme var a pomalu vaříme asi 1 a půl hodiny. V závěru za stálého míchání přidáme zelný salát, rozšlehané vejce, osolíme a okořeníme. Můžeme přidat čínskou petržel neboli zelený koriandr a nakládané zelené cibulky. Během vaření můžeme přihazovat skrojky a odřezky zelenin a mas, které průběžně zpracováváme do ostatních pokrmů, můžeme přidat wei-su i sojovou omáčku. Porcí je to 16 až 20, dva údaje to nebere.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čínská polévka Kanji, Congee, Jook
Tisíckráte pozdravuji Tebe. Jsem nesmírně potěšen, že jsi pomněl Velkého mistra. Přidávám se a hluboce se skláním před jeho památkou. Miloš