Recept Čínská pečená krkovička

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozkrojit maso podélce na dvě části. Ve velké míse smíchat maso a ostatní ingredience. Přikrýt a nechat marinovat po 3hod. nebo přes noc. Vyjmout maso a uschovat marinádu. Položit maso na mřížku v plechu s okrajem. Péct nepřikryté v předem vyhřáté troubě na 220-230°C po 30min. Snížit teplotu trouby na 180-190°C a péct další 1 hodinu, až je maso hnědé a úplně propečené. Sem tam pomocí štětce potírat marinádou. Nechat stát po 10min. před krájením na plátky proti vláknu masa. P.S.: Takto připravené maso, nebo grilované se prodává v čínských specialitách a používá se ho na přípravu různých pokrmů. Lze zmrazit a před použitím rozmrazit v chladničce.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 09.02.03 vloženo
  • 11778x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2kg krkovičky v jednom kuse, bez kosti a očištěné od blan a přebytečného tuku
  • 60ml světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína, nebo suchého sherry
  • 1 lžíce hnědého, nebo i bílého cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička červeného jedlého barviva (bretonu)
  • 1 stroužek česneku, rozdrceného
  • 1/2 lžičky koření pěti vůní

Doporučená příloha

  • Rýže, nebo nudle a napařená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská pečená krkovička

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Karbanátky Karbanátky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz