Recept Čínská pečená krkovička
babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozkrojit maso podélce na dvě části. Ve velké míse smíchat maso a ostatní ingredience. Přikrýt a nechat marinovat po 3hod. nebo přes noc. Vyjmout maso a uschovat marinádu. Položit maso na mřížku v plechu s okrajem. Péct nepřikryté v předem vyhřáté troubě na 220-230°C po 30min. Snížit teplotu trouby na 180-190°C a péct další 1 hodinu, až je maso hnědé a úplně propečené. Sem tam pomocí štětce potírat marinádou. Nechat stát po 10min. před krájením na plátky proti vláknu masa. P.S.: Takto připravené maso, nebo grilované se prodává v čínských specialitách a používá se ho na přípravu různých pokrmů. Lze zmrazit a před použitím rozmrazit v chladničce.
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
- 09.02.03 vloženo
- 11778x zobrazeno
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 2kg krkovičky v jednom kuse, bez kosti a očištěné od blan a přebytečného tuku
- 60ml světlé sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína, nebo suchého sherry
- 1 lžíce hnědého, nebo i bílého cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžička červeného jedlého barviva (bretonu)
- 1 stroužek česneku, rozdrceného
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
Doporučená příloha
Rýže, nebo nudle a napařená zelenina.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Čínská pečená krkovička
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čínská pečená krkovička