Recept Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto: V malé misce smíchejte dohromady teplou vodu, droždí a cukr a dejte stranou. Ve velké míse smíchejte mléko, zbylé 2/3 šálku cukru, rozpuštěné máslo, sůl a vejce.....dobře rozmíchejte a přidejte drožďovou směs. Přidejte polovinu mouky a míchejte do hladka. Přimíchávejte zbytek mouky až do úplné tuhosti těsta (těsto by mělo být lepkavé). Dokončete na pomoučeném válu hnětením 5-10 minut. Vložte do máslem vymazné skleněné nebo plastové mísy, přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud se těsto nezdvojnásobí, cca 1-1 1/2 hod. Poté ho vyndejte a nechte ještě 5 minut ležet. Vyválejte na pomoučeném válu obdélník 38x50cm Náplň: Rozetřete rozpuštěné 1/2 šálku másla po těstě. Smíchejte 1 1/2 šálku cukru a skořice, posypejte na pomáslované těsto. Posypejte ořechy a rozinkami. Srolujte jako roládu a utěsněte boky. Rozřezejte na 12-15 dílů. Vymažte pekáč o rozměrech cca. 33x22cm zbývajícím máslem a posypte zbývajícím cukrem. Vložte CINNAMON ROLLS blízko sebe na pekáč. Nechte opět kynout na teplém místě dokud nebudou dvojnásobně velké...cca 45 min. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20-25 minut nebo dokud nejsou pěkně hnědé. Nechte pomalu ochladit. Poleva: Mezitím si ve střední misce rozmíchejte rozpuštěné máslo a rozpuštěnou lučinu, moučkový cukr, vanilkový extrakt a citrónovou kůru, přidejte mícháním horkou vodu dokud nedosáhne polevovité konzistence. Poté ještě teplé CINNAMON ROLLS přelijte. Podávat teplé nebo studené (řekl bych, že ideální je spotřebovat do dvou dnů)

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 14.02.05 vloženo
  • 9830x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

těsto

  • 2 balení aktivního sušeného droždí
  • 1 šálek horké vody (45-47 C)
  • 2/3 šálku bílého třtinového cukru
  • 1 čajová lžička cukru na kvásek
  • 1 šálek horkého mléka
  • 2/3 šálku másla
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 vejce lehce rozšlehaná
  • 7 šálků hladké mouky, nebo více je-li třeba

náplň

  • 1 šálek rozpuštěného másla
  • 1 a 3/4 šálku cukru
  • 3 lžíce skořice
  • 1 1/2 šálku sekaných vlašských ořechů
  • 1 1/2 šálku rozinek

krémová poleva

  • 2/3 šálku rozpuštěného másla
  • 4 šálky práškového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 lžic horké vody, více když bude třeba
  • lžička citrónové kůry
  • 1 velká lučina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

petrunka
102 příspěvků 20.3.09 16:03
Re: Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

no tak z poskytnutých rad zrovna dvakrát chytrá nejsem :) radsi to podle tohoto receptu péct nebudu

casino
4494 příspěvků 19.3.09 22:54
Re: Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

No, nebudu to zkoušet připravit, protože už přestávám býti docentem :o) Snad by to šlo určit exaktně …:-) Přiznávám, že jsem předpojatý proti chalupářským receptům:-). Nevím kolik hlemýžďů je sto sníst 12 osob, ale šálek asi není totéž co hrnek (cca 250ml); na druhou stranu, 2 lžičky soli odpovídají spíše 7 hrnkům…

noskovice
1322 příspěvků 19.3.09 20:45
Re: Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

S tim drozdim si davejte bacha, je to opravdu dulezité. Kolik presne na vahu atd. To se tady pise dokolecka. Tento recept je vlozeny pred davnymi casy, tak si toho asi nikdo ani nepovsimnul.

petrunka
102 příspěvků 19.3.09 20:07
Re: Cinnamon Rolls - skořicoví šneci

urno, šneci vypadají dobře, chtěla bych je zkusit… jak je ale veliký ten šálek na odměřování ingrediencí? a 2 balení sušeného droždí, kolik to tak představuje normálního čerstvého droždí?
díky

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz