Recept Čína z buřtů
Jarek71 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Buřty nakrájíme na nudličky, přidáme kari, worcester, sojovou omáčku, olej a necháme hodinu odležet. Přidáme solamyl, vejce, vše promícháme. Opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a feferonku, opepříme a zalijeme asi 2 dcl vody a podusíme.
Recept je z kategorií: Maso
- 10.03.10 vloženo
- 15408x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g buřtů
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička worcesteru
- 2 lžíce sojové omáčky
- lžíce oleje
- lžíce solamylu
- 1 celé vejce - syrové
- 3 cibule, 1 feferonka
- sůl
- pepř
Doporučená příloha
rýže, chleba
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.5.12 15:55
Bylo to dobré i s hranolkami…
Jen jsem to malinko podlila bílým vínem místo vody.
Vynechala jsem vejce a solamyl, ono to zhoustlo do správné konzistence samo.
Takže když si s tím člověk trochu pohraje, jedlé to je víc než dost.
Líbí se miDiskuse k receptu Čína z buřtů
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čína z buřtů
Ten název vážně trochu klame…
Ale náhodou chuťově to není špatné, jen to chce trachu doladit, já to doladila kapkou bílého vína a vynechala vejce a solamyl…
Příspěvek upraven 22.05.12 v 16:05
Myslím, že člověk, který hodnotí recepty podle ingrediencí není snob, ale člověk s vyvinutým pudem sebezáchovy
Tu je jeden snob , co ale chodi do lacnych restauracii kde dobre varia.
Ten recept ma tak blizko k cine ako keby som napisal ze robim prave ceske knedliky a pouzijem cinske slize.
Ano robil som cinu z BUŘTŮ ale aspon z cinskych volaju sa "Lap Cheong " ale asi by vam nechutilo lebo su sladke.
Ked stihnem pridam
1 příspěvek 30.1.11 10:08
komentře skutečně na úrovni. Může sem prosím napsat někdo, kdo to chutnal!!!!
Nebo sem píší jenom snobi, kteří hodnotí recepty podle ingrediencí…??
253 příspěvků 13.3.10 05:53
Zdravím do Australie. V tomto receptu jsou 2 problémy, proč se tady smějeme:
1. problém popsal WOLFG - buřty už teď můžeš v ČR koupit jen u soukromého a velmi zbožňovaného a soukromého řezníka ( ano, je to ten, co vám bez reptání umele vybrané maso, prodává uleželé maso na biftek, a to s certifikátem od místního statkáře), jinak je to směs chrupavek a ještě dalších hrůz.:)))
2. Je mi sice jen přes 30, ale vzpomínám si,že za komoušů bylo vše, co bylo pokrájeno a obaleno obdobným způsobem „ČÍNA“ - je tady většina labužníků, kteří mají již nějaké znalosti z oblasti gastronomie - viz. poznámka KAMILIA, kteří se snaží tento zrůdný jev (a mnoho dalších - třeba moje oblíbené risotto, které pořád některé ženy mají za zbylou rýži smíchanou se zbylým masem ze včerejsí polévky) vymítit.
Je potřeba už jen z hlediska edukativního na toto upozorňovat, nehledě na fakt, že Jarouš měl jen POTŘEBU URČITÉ EXHIBICE, protože naládovat pár šílených receptů a ignoruje fakt, že to prostě píše blbě. Howk
4812 příspěvků 13.3.10 05:14
Já bych řekla že je to velice volná adaptace Curied sausages (Klobásy na karí?). Nevím proč Čína.
Ani bych to tolik nekritizovala, chutě lidí se po celém světě různí.
Ani nad naším slavným Vepřo-knedlo-zelo každý nejásá. Jsou prostě chutě na které si musí člověk zvyknout.
Jarek, určitě by ale neuškodilo si přečít jak psát recepty .
253 příspěvků 13.3.10 01:27
Recepty jako tyto jsou náhodou dobré, pokud například sníte otrávené houby a nutně potřebujete vyprázdnit žaludek:)))) Tudíž buďme rádi a hlasuji pro kategorii PRVNÍ POMOC:)))))
Tak trochu ve mně hlodá, kolik tomu Jardovi je, zdá se to být veselá kopa.
1642 příspěvků 12.3.10 23:29
Wolfgu

584 příspěvků 12.3.10 15:30
Protože je dnes čisté plecko bez kosti za pětašedesát a uzeniny nevoní, napadá mě jediné: výstřední milionář.
Ale jinak dobrý, Jardo
Napadá mě, že by tady asi uspěl spíš název historický „zadušenina“ ale v dnešním významu. A taky se mi vybavil film „Křidýlko nebo stehýnko“. Co by asi naskákalo po tomhle „papů“?
551 příspěvků 12.3.10 11:39
Zkus můj recept č. 17441, ten se trochu číně podobá. A hlavně si pročti hlavní principy vaření východních kuchyní. Pak uznáš, že připomínky k tomuto receptu jsou na místě.
Ona tam není určena kategorie … tak třeba zábavná …
brrr
2453 příspěvků 11.3.10 21:01
To musí být lahůdka.
Tak v roce 1978 byste možná zaujal, ale
dneska nevím, nevím, zvlášť tady.
ale jo jak vidim flakas recepty opravdu pekne … je zbytecne ti asi psat v jake uprave se sem recepty vkladaji … je ti to ocividne jedno