Recept Čína z buřtů

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čína z buřtů

Postup

Buřty nakrájíme na nudličky, přidáme kari, worcester, sojovou omáčku, olej a
necháme hodinu odležet. Přidáme solamyl, vejce, vše promícháme. Opečeme, přidáme
nakrájenou cibuli a feferonku, opepříme a zalijeme asi 2 dcl vody a podusíme.

Recept je z kategorií: Maso

Nahlásit recept

  • 10.03.10 vloženo
  • 9914x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g buřtů
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička worcesteru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžíce oleje
  • lžíce solamylu
  • 1 celé vejce - syrové
  • 3 cibule, 1 feferonka
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • rýže, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.05.12 15:55

Bylo to dobré i s hranolkami…
Jen jsem to malinko podlila bílým vínem místo vody.

Vynechala jsem vejce a solamyl, ono to zhoustlo do správné konzistence samo.

Takže když si s tím člověk trochu pohraje, jedlé to je víc než dost.

Diskuse k receptu Čína z buřtů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
2232 příspěvků 22.05.12 15:58

Ten název vážně trochu klame… ;)
Ale náhodou chuťově to není špatné, jen to chce trachu doladit, já to doladila kapkou bílého vína a vynechala vejce a solamyl…

Příspěvek upraven 22.05.12 v 16:05

 
Alis
2617 příspěvků 30.01.11 16:52

Myslím, že člověk, který hodnotí recepty podle ingrediencí není snob, ale člověk s vyvinutým pudem sebezáchovy :-)

 
Bento
794 příspěvků 30.01.11 11:46

Tu je jeden snob , co ale chodi do lacnych restauracii kde dobre varia.
Ten recept ma tak blizko k cine ako keby som napisal ze robim prave ceske knedliky a pouzijem cinske slize.
Ano robil som cinu z BUŘTŮ ale aspon z cinskych volaju sa "Lap Cheong " ale asi by vam nechutilo lebo su sladke.
Ked stihnem pridam :palec:

 
aahaz27
1 příspěvek 30.01.11 10:08

komentře skutečně na úrovni. Může sem prosím napsat někdo, kdo to chutnal!!!!
Nebo sem píší jenom snobi, kteří hodnotí recepty podle ingrediencí…??

 
cookie123
253 příspěvků 13.03.10 05:53
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ - Esme

Zdravím do Australie. V tomto receptu jsou 2 problémy, proč se tady smějeme:
1. problém popsal WOLFG - buřty už teď můžeš v ČR koupit jen u soukromého a velmi zbožňovaného a soukromého řezníka ( ano, je to ten, co vám bez reptání umele vybrané maso, prodává uleželé maso na biftek, a to s certifikátem od místního statkáře), jinak je to směs chrupavek a ještě dalších hrůz.:)))
2. Je mi sice jen přes 30, ale vzpomínám si,že za komoušů bylo vše, co bylo pokrájeno a obaleno obdobným způsobem „ČÍNA“ - je tady většina labužníků, kteří mají již nějaké znalosti z oblasti gastronomie - viz. poznámka KAMILIA, kteří se snaží tento zrůdný jev (a mnoho dalších - třeba moje oblíbené risotto, které pořád některé ženy mají za zbylou rýži smíchanou se zbylým masem ze včerejsí polévky) vymítit.
Je potřeba už jen z hlediska edukativního na toto upozorňovat, nehledě na fakt, že Jarouš měl jen POTŘEBU URČITÉ EXHIBICE, protože naládovat pár šílených receptů a ignoruje fakt, že to prostě píše blbě. Howk

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.03.10 05:14
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Já bych řekla že je to velice volná adaptace Curied sausages (Klobásy na karí?). Nevím proč Čína.
Ani bych to tolik nekritizovala, chutě lidí se po celém světě různí.
Ani nad naším slavným Vepřo-knedlo-zelo každý nejásá. Jsou prostě chutě na které si musí člověk zvyknout.

Jarek, určitě by ale neuškodilo si přečít jak psát recepty .

 
cookie123
253 příspěvků 13.03.10 01:27
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Recepty jako tyto jsou náhodou dobré, pokud například sníte otrávené houby a nutně potřebujete vyprázdnit žaludek:)))) Tudíž buďme rádi a hlasuji pro kategorii PRVNÍ POMOC:)))))
Tak trochu ve mně hlodá, kolik tomu Jardovi je, zdá se to být veselá kopa.

 
marmelada
1643 příspěvků 12.03.10 23:29
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ
:oops:
 
Eja
3831 příspěvků 12.03.10 16:22
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Wolfgu :D :D :D

 
Wolfg
583 příspěvků 12.03.10 15:30
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Protože je dnes čisté plecko bez kosti za pětašedesát a uzeniny nevoní, napadá mě jediné: výstřední milionář.
Ale jinak dobrý, Jardo :-)

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 12.03.10 14:03
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Napadá mě, že by tady asi uspěl spíš název historický „zadušenina“ ale v dnešním významu. A taky se mi vybavil film „Křidýlko nebo stehýnko“. Co by asi naskákalo po tomhle „papů“?

 
kamilio
551 příspěvků 12.03.10 11:39
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Zkus můj recept č. 17441, ten se trochu číně podobá. A hlavně si pročti hlavní principy vaření východních kuchyní. Pak uznáš, že připomínky k tomuto receptu jsou na místě.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.03.10 03:35
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

Ona tam není určena kategorie … tak třeba zábavná …

 
ucitelas
328 příspěvků 12.03.10 03:29
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

brrr

 
di
2451 příspěvků 11.03.10 21:01
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

To musí být lahůdka. ;-) Tak v roce 1978 byste možná zaujal, ale dneska nevím, nevím, zvlášť tady.

 
Frantiska
927 příspěvků 11.03.10 20:52
Re: ČÍNA Z BUŘTŮ

ale jo jak vidim flakas recepty opravdu pekne … je zbytecne ti asi psat v jake uprave se sem recepty vkladaji … je ti to ocividne jedno

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz