Recept Čína Allegro

(Hodnoceno 1x) Kenyh Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, dáme na talíř, zalijeme dvěma lžícemi oleje, opepříme, dáme plnou kávovou lžičku Vegety a 2 lžičky kari. Promícháme a necháme asi 1 hod uležet. Na maso přidejte lžíci škrobu, promícháme a zprudka osmažíme asi 5 min na plném ohni na pánvi Wok. Maso vyndáme do mísy a sceďíme přes sítko, ať olej zůstane na pánvi, případně přidáme trochu oleje. Asi 2 min osmažíme cibuli nakrájenou na větší kusy spolu s česnekem na plátky a znovu zceďíme a odložíme k masu. Postupně takto připravíme zvlášť všechny přísady po dobu asi 2 min. Pórek, paprika, zeleninu i houby. Tím zajistíme, že zůstanou zachovány barvy jednotlivých ingrediencí. Nakonec vše vraťíme zpět na pánev a zalijeme směsí 30 ml octa, 1 lžičky cukru, 30 ml sojové omáčky a 1 lžičky škrobu. Určitě oceníte vynikající chuť a krásné barvy. Podáváme se smaženou rýží.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 17.02.05 vloženo
  • 20147x zobrazeno

Ingredience

  • kuřecí maso
  • velká cibule
  • hlava česneku
  • paprika čerstvá
  • pórek
  • mražená orientální zelenina s brokolicí (lépe čerstvou zeleninu na vetší kusy např. mrkev, brokolice, čínské zelí apod.)
  • čínské houby (možno normální)
  • kari
  • pepř čtyř barev
  • vegeta
  • škrobová moučka
  • sojová omáčka
  • cukr
  • ocet (nejlépe nějaký čínský)
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 19.11.12 23:31

Velice dobrá čína.
Místo vegety jsem dala koření 5 vůní, kari čínské, není tak aromatické.
Doporučuji koupit docela obyčejný ocelový wok, rozpálit na plynu, nalít olej s vyšším bodem zakouření, já většinou na čínu používám arašídový nebo rýžový, oleje nemusí být moc, a po pár kouskách smažit maso, trvá to pár vteřin, osmažené maso nahrnout na stěnu woku a přihodit další kousky.
Průběžně maso ze stran vyndavat do jiné nádoby.
Každý druh zeleniny smažený zvlášť si zachová svoji chuť.

A úplně na začátku smažení zapnout odsávač na nejvyšší výkon a eventuálně otevřít okno a naopak zavřít všechny dveře :-)
A po skončená procesu smažení povolat manžela s kýblem horké vody :-)
Přesto to stojí zato, maso je na povrchu opečené, uvnitř měkké a hlavně šťavnaté, zelenina chroupavá a sladká a to všechno voní tou typicky kouřovou štiplavou čínou :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Čína Allegro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čína Allegro

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína Allegro

Kook,
já mám dojem, že autor tenhle pokrm mezi dělenou stravu taky nezařadil. :-)

kook
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Čína Allegro

Toto bych také nezařadila mezi dělenou stravu vzhledem k škrobové moučce a cukru…

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína Allegro

Ano, to je klasická jistě velmi chutná východoasijská kuchyně. Dovolil bych si to trošku poupravit tak, že bych nedával dvě lžičky kari, ale jednu necelou lžičku kari a jednu lžičku zázvoru. Bude to méně indické a více čínské. Dobrou chuť !!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz