Recept Čína Allegro

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, dáme na talíř, zalijeme dvěma lžícemi oleje, opepříme, dáme plnou kávovou lžičku Vegety a 2 lžičky kari. Promícháme a necháme asi 1 hod uležet. Na maso přidejte lžíci škrobu, promícháme a zprudka osmažíme asi 5 min na plném ohni na pánvi Wok. Maso vyndáme do mísy a sceďíme přes sítko, ať olej zůstane na pánvi, případně přidáme trochu oleje. Asi 2 min osmažíme cibuli nakrájenou na větší kusy spolu s česnekem na plátky a znovu zceďíme a odložíme k masu. Postupně takto připravíme zvlášť všechny přísady po dobu asi 2 min. Pórek, paprika, zeleninu i houby. Tím zajistíme, že zůstanou zachovány barvy jednotlivých ingrediencí. Nakonec vše vraťíme zpět na pánev a zalijeme směsí 30 ml octa, 1 lžičky cukru, 30 ml sojové omáčky a 1 lžičky škrobu. Určitě oceníte vynikající chuť a krásné barvy. Podáváme se smaženou rýží.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 17.02.05 vloženo
  • 19757x zobrazeno

Ingredience

  • kuřecí maso
  • velká cibule
  • hlava česneku
  • paprika čerstvá
  • pórek
  • mražená orientální zelenina s brokolicí (lépe čerstvou zeleninu na vetší kusy např. mrkev, brokolice, čínské zelí apod.)
  • čínské houby (možno normální)
  • kari
  • pepř čtyř barev
  • vegeta
  • škrobová moučka
  • sojová omáčka
  • cukr
  • ocet (nejlépe nějaký čínský)
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 19.11.12 23:31

Velice dobrá čína.
Místo vegety jsem dala koření 5 vůní, kari čínské, není tak aromatické.
Doporučuji koupit docela obyčejný ocelový wok, rozpálit na plynu, nalít olej s vyšším bodem zakouření, já většinou na čínu používám arašídový nebo rýžový, oleje nemusí být moc, a po pár kouskách smažit maso, trvá to pár vteřin, osmažené maso nahrnout na stěnu woku a přihodit další kousky.
Průběžně maso ze stran vyndavat do jiné nádoby.
Každý druh zeleniny smažený zvlášť si zachová svoji chuť.

A úplně na začátku smažení zapnout odsávač na nejvyšší výkon a eventuálně otevřít okno a naopak zavřít všechny dveře :-)
A po skončená procesu smažení povolat manžela s kýblem horké vody :-)
Přesto to stojí zato, maso je na povrchu opečené, uvnitř měkké a hlavně šťavnaté, zelenina chroupavá a sladká a to všechno voní tou typicky kouřovou štiplavou čínou :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Čína Allegro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čína Allegro

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína Allegro

Kook,
já mám dojem, že autor tenhle pokrm mezi dělenou stravu taky nezařadil. :-)

kook
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Čína Allegro

Toto bych také nezařadila mezi dělenou stravu vzhledem k škrobové moučce a cukru…

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína Allegro

Ano, to je klasická jistě velmi chutná východoasijská kuchyně. Dovolil bych si to trošku poupravit tak, že bych nedával dvě lžičky kari, ale jednu necelou lžičku kari a jednu lžičku zázvoru. Bude to méně indické a více čínské. Dobrou chuť !!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz