Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvařit brambory ve slupce do měkka (asi 15-20min. Nechat je trochu zchladnout a oloupat je. Nakrájet je na tlusté plátky. Předehřát troubu na 230°C. Vymazat pekáček trochou oleje a vložit do něj brambory. Na 2 lžících oleje osmažit cibuli a později přidat česnek. Osmažit až je cibule měkká a do zlatova osmažená. Rozložit na vrch brambor. Omýt kapra ve studené vodě, osušit ho a obalit v mouce. Rozehřát 2 lžíce oleje na pánvi a když je horký, tak na něj vložit kapra. Osmažit jej po obou stranách do zlatova asi 2min. na každé. Posypat brambory solí, paprikou, kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Nahoru poskládat kapra a pokapat jej zbývajícími 2 lžícemi oleje a šťávou z 1 citronu. Vložit do trouby a zapéct po 10-12min. Podávat kapra horkého, posypaného petrželkou a s dílky citronu. TIP: Takto lze připravit i jiná pevná sladkovodní ryba.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cikánský kapr v pekáčku (nebo i jiná ryba)
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Stejným způsobem upravené filé je také vynikající.
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda musím říct, že je to bašta, fakt. moc dobré. zařadím mezi oblíbené jídla naší rodiny.
Manžel nemá moc rád klasicky obalovaného kapra a toto je skvělá úprava.