Recept Cikánské řízky jak je mám ráda já

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové řízky naklepeme a nařízneme je na okraji. Na jedné straně je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme tuk, řízky na moučné straně osmažíme, otočíme a osmažíme na druhé straně. Přikryté je dáme do tepla. Na výpeku zpěníme 20 g másla a na něm necháme zesklovatět na nudličky pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, trochu je osmahneme, zasypeme moukou a ještě je osmažíme. Přidáme protlak a zalijeme vínem, vývarem, ochutíme mletou paprikou a česnekem. Přidáme na nudle nakrájený jazyk, šunku a okurky. Omáčku krátce povaříme. Na servírovací nahřátou mísu poskládáme řízky a zalijeme je omáčkou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 7242x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové řízky z kýty, nebo kotlety bez kostí
  • sůl a pepř
  • 30 g tuku
  • mouka
  • 20 g másla
  • 1/2 cibule
  • 2 papriky (může být jedna červená a jedna zelená, nebo žlutá)
  • 1 lžíčka mouky
  • 1 lžíčka rajského protlaku
  • 1/8 ml vývaru
  • 1/8 ml bílého vína
  • česnek
  • sladká mletá paprika podle chuti
  • 50 g uzeného jazyka
  • 50 g šunky
  • 2 sladkokyselé okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cikánské řízky jak je mám ráda já

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cikánské řízky jak je mám ráda já

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cikánské řízky jak je mám ráda já - buraci,

je to i v názvu receptu, mám ho v oblibě. Co je charakteristické pro cikánské pokrmy, že obsahují jazyk, jinak to potom nejsou cikánské řízky, nebo kotlety. Jsem velice ráda, žes jej vyzkoušela a ochutnala. S tím dvojím druhem paprik, to opravdu vypadá pěkně. Do omáčky se může přilít více vývaru, nebo vína, záleží na tom, jak dlouho ji vaříme. Jako příloha jsou dobré i máslové široké nudle s petrželkou. Ale Tobě radit nemusím ;o)

Dobrou noc!

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cikánské řízky jak je mám ráda já.

Babi, vcera jsme je meli k veceri. Pouzila jsem cervenou a zlutou papriku, a proto to nejen dobre chutnalo, ale i krasne vypadalo:-) Rizky priste pouziju spise mensi (ted jsem mela takova kola od vozu), omacka je pomerne hutna. Jako prilohu jsme meli ryzi, ale urcite by se hodily i nejake nocky ci testoviny, ale mozna by to slo i s krupavou bagetkou. Dekuji za recept a preji pekny den!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz