Recept Cierna Lady

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Makarony uvarime vo vode a scedime. Na oleji len kratko osmahneme pretlaceny cesnak, pridame kapary/capers, olivy, ancovicky, peper, sol nechame prejst teplotou a rozmixujeme. Ak je hmota moc husta pridame este 1-2 PL oleja a ocot . Zamiesame rozdrveny /nasekany tymian, zmiesame s makaronami, posypeme paradajkami( podla toho ake mame) a struhanym alebo nasekanym na male kocky feta syrom, ozdodime snietkou tymianu a podavame. Vhodny nielen na makarony ale aj ku grilovanemu/pecenemu kurcatu/masu a podobne.. Dobru chut!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 12.11.07 vloženo
  • 5370x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 4 PL olivoveho oleja
  • 4 struciky cesnaku
  • ancovicky -kto rad
  • 1-2 PL kapary/capers
  • sol
  • zeleny nalozeny peper alebo cierny mlety
  • 2 salky ciernych nasekanych oliv
  • 2 PL ocot-- balsamico
  • 2 PL tymian suchy/cerstvy
  • rajcatka/nasekane paradajky podla chuti alebo susena rajcatka nasekane
  • feta syr
  • penne makarony...

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cierna Lady

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
svato
1419 příspěvků 13.03.14 18:46

Už je v obľúbených :)

jolana
5065 příspěvků 13.03.14 17:24

Daduujo, pekne vyzera..tak ju napis osobitne alebo napis pomer..abo od oka?…ja mam cierne od nasich znamych, sa podelili s nami…z tisi­crocnych oliv…aj olej a aj olej z ciernych oliv a ten je!..davno bol olej z ciernych oliv celkom bezny, teraz krz pocasie a jeho vycinanie uz zopar rokov sa vazi ako zlato..svet sa meni… :? :mavam:

daduuja
1144 příspěvků 13.03.14 15:51

Jol, dělám takovou omáčku z čerstvých a sušených rajčat, černých a zelených oliv, citron, med, pálivé papričky, papriky červené a zelené, česnek, tymián…, je dobrá na bruschettu, s crostini, i na těstoviny :-), chuť se odvíjí od použitých oliv, teď mám Kalamaty, pro otrlé :-)
Zítra musím koupit zelený pepř a v sobotu si dáme do nosu s těstovinama.
A těším se na tvůj nový recept :mavam:

jolana
5065 příspěvků 13.03.14 13:19

Daduuja, ja som minule ochutnala cierne olivy na hrubo nasekane v dakej hustej palivej cervenej omacke..ked ma jazyk neklame bol tam aj med aj ocot a mozno aj kapia s paradajkami..a nesceli mi prezradit :(..len sa popod nos usmievali..vsetko som zjedla, ledva starky stihol ochutnat.. aj misticky chlebom sme vytreli..ale ja to z nich vymacknem :cert: by bol v tom.. :mavam::hug:

daduuja
1144 příspěvků 13.03.14 08:11

Jol, ke grilovanému venku to bude moc dobrá příloha i zastudena.
Dík za vytažení, podle počasí zatím vypadá letošní jaro velice teple, musíme začít :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz