Recept Cierna Lady

jolana Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Makarony uvarime vo vode a scedime. Na oleji len kratko osmahneme pretlaceny cesnak, pridame kapary/capers, olivy, ancovicky, peper, sol nechame prejst teplotou a rozmixujeme. Ak je hmota moc husta pridame este 1-2 PL oleja a ocot . Zamiesame rozdrveny /nasekany tymian, zmiesame s makaronami, posypeme paradajkami( podla toho ake mame) a struhanym alebo nasekanym na male kocky feta syrom, ozdodime snietkou tymianu a podavame. Vhodny nielen na makarony ale aj ku grilovanemu/pecenemu kurcatu/masu a podobne.. Dobru chut!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 12.11.07 vloženo
  • 5928x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 4 PL olivoveho oleja
  • 4 struciky cesnaku
  • ancovicky -kto rad
  • 1-2 PL kapary/capers
  • sol
  • zeleny nalozeny peper alebo cierny mlety
  • 2 salky ciernych nasekanych oliv
  • 2 PL ocot-- balsamico
  • 2 PL tymian suchy/cerstvy
  • rajcatka/nasekane paradajky podla chuti alebo susena rajcatka nasekane
  • feta syr
  • penne makarony...

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cierna Lady

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cierna Lady

svato
1446 příspěvků 13.3.14 18:46

Už je v obľúbených :)

jolana
5068 příspěvků 13.3.14 17:24

Daduujo, pekne vyzera..tak ju napis osobitne alebo napis pomer..abo od oka?…ja mam cierne od nasich znamych, sa podelili s nami…z tisicrocnych oliv…aj olej a aj olej z ciernych oliv a ten je!..davno bol olej z ciernych oliv celkom bezny, teraz krz pocasie a jeho vycinanie uz zopar rokov sa vazi ako zlato..svet sa meni… :? :mavam:

daduuja
1151 příspěvků 13.3.14 15:51

Jol, dělám takovou omáčku z čerstvých a sušených rajčat, černých a zelených oliv, citron, med, pálivé papričky, papriky červené a zelené, česnek, tymián…, je dobrá na bruschettu, s crostini, i na těstoviny :-), chuť se odvíjí od použitých oliv, teď mám Kalamaty, pro otrlé :-)
Zítra musím koupit zelený pepř a v sobotu si dáme do nosu s těstovinama.
A těším se na tvůj nový recept :mavam:

jolana
5068 příspěvků 13.3.14 13:19

Daduuja, ja som minule ochutnala cierne olivy na hrubo nasekane v dakej hustej palivej cervenej omacke..ked ma jazyk neklame bol tam aj med aj ocot a mozno aj kapia s paradajkami..a nesceli mi prezradit :(..len sa popod nos usmievali..vsetko som zjedla, ledva starky stihol ochutnat.. aj misticky chlebom sme vytreli..ale ja to z nich vymacknem :cert: by bol v tom.. :mavam::hug:

daduuja
1151 příspěvků 13.3.14 08:11

Jol, ke grilovanému venku to bude moc dobrá příloha i zastudena.
Dík za vytažení, podle počasí zatím vypadá letošní jaro velice teple, musíme začít :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz