Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
luba Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuľu pokrájame na drobno, pomaly (ale naozaj pomaly - najskôr dusíme, až potom opekáme) opekáme na oleji a dostaneme do stavu zlatistého. Pridáme hladkú múku a ešte pomaličky pražíme. Ak je málo oleja, pridáme. Zalejeme studeným vývarom zmiešaným so smotanou, dobre rozšľaháme, osolíme, okoreníme, prisladíme (jemne) a varíme aspoň 15 minút. Potom máme 2 možnosti - buď necháme v prírodnom stave, alebo prelejeme cez sito, aby v omáčke neboli kúsky cibule. Je to super k varenej hovädzine so zemiakmi, ale ako deti sme túto omáčku jedávali so "šťouchanými brambory" celkom bez mäsa. Ešte jedna pripomienka - cibuľa sa v žiadnom prípade nesmie upiecť do hneda.
Recept je z kategorií: Omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibuľová omáčka
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Ela, díky za dobrý tip.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Luba, tak toto je tá cibuľová omáčka, ktorú používam, keď robím Mázikovej morčacie prsia. V pôvodnom recepte je totiž cibuľová polievka z prášku, ale ja si radšej robím domácu. Skús túto omáčku s tým receptom, je to výborné.