Recept Cibulový chléb pro domácí pekárnu

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Postup

Všechno dáme do pekárny a zapneme :))))) Poznámky: cibuli nakrájíme na velmi drobno, používáme syrovou, není třeba předsmažit. soli jsme použili jednu čajovou, mírně vrchovatou lžičku cukru dvě zarovnané polévkové lžíce Pečení program NORMAL kůrka středně tmavá odzkoušeno na: typ pekárny Clatronic BBA 2605

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 10.06.04 vloženo
  • 33396x zobrazeno

Ingredience

  • 250ml vody
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 polévkové lžice cukru krupice
  • 540g polohrubé mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 velká cibule (syrová)

Doporučená příloha

  • s tvarohovým sýrem je jediněčnýýýýýý

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

v.f.beran 22.09.14 11:19

Tento recept je geniální - jednoduché, levné a vždy vyjde - nezklame. Doporučuji předat dál. Věra

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 21.10.12 19:30

Dneska jsem tenhle chleba pekla, chutná výborně. Jen jsem použila dvě velké cibule místo jedné, je to přece CIBULOVÝ chléb :). Doporučuji vyzkoušet, má zajímavou nasládlou chuť. A omlouvám se za špatnou kvalitu fotografií.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

v.f.beran 07.06.12 20:19

Dobrý den všem. Dneska jsem do cibuláče dala navíc: nadrobno nakrájený stroužek česneku, nakrájené 4 plátky rolovaného bůčku, hrst nasekaných škvarků, kmín, nahrubo drcený pepř s chilli. Super - škvarky i maso zmizelo - konečná konzistence i chuť bezva. Jen poznámka: droždí 3/4 kostky čerstvého. Dobrou chuť. Beranová - Hajany

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

v.f.beran 07.06.12 16:29

Už jsem dělala několikrát, lnemá chybu. Vyzkoušela jsem přidat k cibuli i na jemno nakrájený česnek a hrst škvarků /nasekaných/. Jednou jsem pekla se sušeným droždím - dobrý - pak jsem vyzkoušela čerstvé - rozdrobila jsem necelou kostku (cca 42 g - jak se prodává). Oboje vždy vyšlo. Peču na základní program, teď se tam zrovna „vrtí“. Vřele doporučuji. Beranová Hajany

Odkaz na uvaření

hajany 21.05.12 14:00

Dobrý den, pekla jsem ho e ETA Harmony, Výborný - hodně světlý vhodný jako bílé pečivo. Nádherná vůně. Přidala jsem jen kmín a hrubý pepř. doporučuji. Beranová

Diskuse k receptu Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 16.06.15 16:34

@Melík Zde jde asi o obyčejnou polohrubou mouku, kdyby šlo o chlebovou, věřím, že by to bylo v receptu zmíněno…
Nevím, jak moc má vliv polohrubá mouka na chuť, ani nejsem majitelkou pekárny, ale peču pravidelně v obyčejné troubě a na chléb používám buď jen hladkou, nebo směs hladké s žitnou či celozrnnou.
Z polohrubé mouky jsem ještě nepekla - tu používám jen na moučníky.
Snad se ozve někdo z těch, kdo již pekli, také by mě to zajímalo, na chlebík zálusk mám také :kytka:

Příspěvek upraven 16.06.15 v 16:35

Melík
1 příspěvek 16.06.15 08:34

Mám dotaz, prosím jakou polohrubou mouku, obyč nebo na chleba. Dneska budu péct poprvé :roll: díky za radu :mavam:

Janeet
11 příspěvků 21.10.12 09:57

Včera jsem vyzkoušela a do rána nezbylo :mrgreen: vynikající a moc chutný chléb :palec:

v.f.beran
1 příspěvek 08.06.12 12:16
ETA Harmony

Mám ETA Harmony a jsem spokojená - nemám jí dlouho, tak se „zaučuji“.Návod nic moc, ale našla jsem vyčerpávající a hlavně užitečné pojednání o této pekárně na návod a test pekárny ETA Harmony - všem majitelům této pekárny doporučuji prostudovat. Zdraví Beranová Hajany :)

Ačraj
697 příspěvků 21.05.12 16:26
Cibulový chléb

Také jsem již vyzkoušela tento chléb, ale celý sáček droždí je asi moc, prý na 1/2 kg mouky stačí jedna lžíčka droždí, chleba z pekárny má vrchní stranu vždy dost světlou, i když je upečený, proto raději chléb peču v elektrické troubě, má lepší kůrčičku. :potlesk: :P

Já jsem přidala cibuli osmaženou do růžova, syrovou bych nedávala. ;)

Příspěvek upraven 21.10.12 v 10:51

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Domácí pekárna - zrovna se rozhoduji, kterou si koupit jsme na pochybách , manžel chce PANASONIC a mně kamarádka z Elektra doporučuje naši ETU, že je fakt dobrá, mohli by jste mně milí labužníci poradit. Můj e-mail: buturenka@atlas.cz
Mockrát děkuji

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu - bez domácí pekárny?

namlsali jste mě svými komentáři, ale stejně jako maminka nemám pekárnu a narozdíl od maminky jsem začátečník - takže, prosím, nenapíšete mi někdo postup jak na to bez pekárny?

Děkuji mnohokrát předem *

Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Přiznám se, že jsem docela dost velký nadšenec pro pečení chleba, pekárnu mám zhruba něco přes půl roku a peču snad obden. Recepty na chleba s cibulí jsem už také nějaké četla, ale k vyzkoušení jsem neměla odvahu. No a teď tady čtu nadšené ohlasy, tak já to teda risknu. Pak napíšu, jak to dopadlo.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu - Yvette

Jsem ráda, že i tobě chutnalo, moje mamka ho peče taky v normální troubě protože nemá pekárnu. My chlebík pečeme téměř každý týden a zatím se nám nepřejedl :o)

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Vyzkouseno a mooooc dobry chlebicek. Salgo a Kopretinko, u vas byl „Hrnecku var!“ a u mne zase chybelo mouky. Ja to delala podle prirucky, kde byl recept na 1 poundovy chleba (cca 453 gr.) , coz na moji pekarnu bylo malo mnozstvi. Ale vubec nic se nestalo, protoze chleba jsem upekla v troube a musela jsem delat tak, abych ho cely s prominutim „nesezrala“, jak je dobroucky. Uplne se v puse rozplyva. Musim jej vsak uschovat, abych ho okusila s tim tvarohovym syrem, Philadelphie bude na nem bozska.
Kopretinko, po pravde Ti reknu, ze ta cibule v tom chlebu dela divy, nikdy bych neco tak dobreho necekala. A mela jsem z ni dosti vazne obavy.
Kopretinko, diky! Mej se moc hezky.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Salgo, my taky jednou měhali kolem pekárny a křičeli Hrnečku dost :)) Ale ubrali jsme těsto a bylo to ok. Zkoušeli jsme i přidat slaninku a bylo to taky mooc dobré :))

salgo
146 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulový chléb pro domácí pekárnu

vyzkoušeli jsme ho v pekárně Panasonic v asi dvojnásobném množství a je fakt vynikající. Manžel mi původně neveřil, ale byl nadšený. A ještě jeden typ. Dala jsem tam toho všeho moc, tak jsem musela kousek těsta ubrat abych nepřekynula… a tak jsem to usmažila. Byly to skvělé koblížky, servírované horké se sýrem prostě super!!!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz