Recept Cibulové maso

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso dejte do hrnce a zalejte je vodou aby bylo potopeno. Do hrnce pridejte ocet, sul, pepr, cukr, bobkový list a uvedte do varu. Varte na nízkém stupni ca. 45 minut. Maso vyjmete z hrnce a nálev uschovejte.
Z masa odstrante prípadné kosti a chrupavky a nakrájejte je na co nejslabsí plátky (nejlépe na krájeci). Cibule oloupejte, prekrojte je na poloviny a nakrájejte na velmi tenké plátky.
Do podlouhlé nekovové formy (nebo z nerezu) vrstvete strídave maso s cibulí, kazdou vrstvu masa slabe osolte a opeprete. Nakonec zalejte uschovaným nálevem a nechte marinovat v chladu asi 24 hodin.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.03.08 vloženo
  • 3179x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+marinace

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 kg veprového, hodne libového bucku
  • 3 PL bílého vinného octa
  • 1 PL cukru
  • pepr
  • sul
  • 1 bobkový list
  • 2 cibule

Doporučená příloha

  • Selský chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulové maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Vykostene masko som zrolovala a previazala aby sa dalo krajat, pridala som feferonku takze bolo aj lahodne pikantne..bolo! ono sa to zjedlo na posedenie a ze ho bolo dost… dik za receptik spisere..:)

 
Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Jene, mohu tam dát jablečný ocet? Nebo bílé vínko? Mně ten vinný moc nechutná…

 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Spisere, ja na to idem s jahnacinou…;-)
Hezkej den..;)

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Nálev cástecne, ale jen cástecne, do masa nasákne.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

to bude jedlé, jaká je zkušenost s tím nálevem, vcucne se to? nebo zůstane takový ten utopenecký ?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz