Recept Cibulové maso

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso dejte do hrnce a zalejte je vodou aby bylo potopeno. Do hrnce pridejte ocet, sul, pepr, cukr, bobkový list a uvedte do varu. Varte na nízkém stupni ca. 45 minut. Maso vyjmete z hrnce a nálev uschovejte.
Z masa odstrante prípadné kosti a chrupavky a nakrájejte je na co nejslabsí plátky (nejlépe na krájeci). Cibule oloupejte, prekrojte je na poloviny a nakrájejte na velmi tenké plátky.
Do podlouhlé nekovové formy (nebo z nerezu) vrstvete strídave maso s cibulí, kazdou vrstvu masa slabe osolte a opeprete. Nakonec zalejte uschovaným nálevem a nechte marinovat v chladu asi 24 hodin.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.03.08 vloženo
  • 3127x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+marinace

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 kg veprového, hodne libového bucku
  • 3 PL bílého vinného octa
  • 1 PL cukru
  • pepr
  • sul
  • 1 bobkový list
  • 2 cibule

Doporučená příloha

  • Selský chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulové maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Vykostene masko som zrolovala a previazala aby sa dalo krajat, pridala som feferonku takze bolo aj lahodne pikantne..bolo! ono sa to zjedlo na posedenie a ze ho bolo dost… dik za receptik spisere..:)

 
Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Jene, mohu tam dát jablečný ocet? Nebo bílé vínko? Mně ten vinný moc nechutná…

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Spisere, ja na to idem s jahnacinou…;-)
Hezkej den..;)

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

Nálev cástecne, ale jen cástecne, do masa nasákne.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové maso.

to bude jedlé, jaká je zkušenost s tím nálevem, vcucne se to? nebo zůstane takový ten utopenecký ?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz