Recept Cibulové granáty

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibule oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Necháme 2-3 vrchní "košilky" a vnitřní vybereme. Do zapékací misky vymazané tukem naskládáme cibulové misky, těsně vedle sebe. Naplníme je náplní z mletého masa smíchaného se všemi přísadami, vybrané části cibule zčásti použijeme rozemleté nebo nadrobounko nakrájené do náplně, zbytek schováme na jiné jídlo. Trochu parmazánu si necháme navrch. Místo parmazánu můžeme použít i jiný sýr, který se dá nastrouhat, např. gouda, ementál nebo i eidam, ale lepší je sýr chuťově výraznější. Pečeme v troubě cca 40 min

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15.06.07 vloženo
  • 2863x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 6 velkých dobře vyvinutých cibulí
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 100 g parmazánu
  • 1 PL solamylu
  • sůl
  • sladká a pálivá paprika
  • 2 utřené stroužky česneku
  • nasekaná zelená petrželka
  • 2 PL smetany
  • olej

Doporučená příloha

  • bramborová kaše a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulové granáty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové granáty

Pokud kupujete výrazně levné sýry typu Eidam (např. v Kauflandu), tak se jedná o hlavně o polské výrobky, které nemají se skutečným Eidamem nic společného. Navíc se zde objevily i tzv. plátky, které již na pohled jsou podivně lesklé a patlají se. To jsou „sýry“ vytvořené z různých mléčných odpadů a nekvalitních olejů. Doporučuji se jim při nákupu vyhnout a nehledět jen na ceny!

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové granáty

Souhlas. Znám maličkou soukromou mlékárnu - SALIX v Chotuticích, kde dělají opravdu moc dobrý eidam - nejlepší varianta je t.zv. víkendové plátky - má to sníženou trvanlivost, ale zato je opravdu dobrý.

Labužník Daníček02
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Cibulové granáty

Mimochodem eidam je vyborny typ syra. To ze v cechac je reprezontavan nejcasteji tzv. Cihlou, obvykle bezbarvou, bezchutnou a vrzajici mezi zuby, je vec jina. To jen mezi nami labuzniky.

Droubek

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz