Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nakrájíme na cca půlcentimetru silné plátky, cibuli na tenoučká kolečka a krkovičku na tenké plátky. Do olejem nebo máslem vymazaného pekáčku naklademe polovinu brambor, osolíme, opepříme, zasypeme drceným česnekem, muškátovým oříškem a bylinkou (majoránkou...), posypeme cibulí, kterou jsme rozebrali na jednotlivé kroužky, poklademe plátky krkovičky, přikryjeme druhou polovinou brambor a opět osolíme a opepříme. Vložíme do maximálně vyhřáté trouby (250°C) a po zhruba deseti minutách, když jsou suroviny teplé až horké, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. (Nejspíš to víte, ale zapečené pokrmy zaléváme ve většině případů raději až po mírném zapečení - aby mléko, vejce, smetana...zkrátka cokoli, co je určeno ke spojení surovin, neproteklo až na dno, ale rozprostřelo se naprosto rovnoměrně.) Zapékáme dalších cca 50 minut, nebo až jsou brambory hotové.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
salát z čerstvé zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibulové brambory s uzenou krkovičkou