Recept Cibulová polévka zapékaná se sýrem

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cibulová polévka zapékaná se sýrem

Postup

1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na kolečka. S česnekem ji zesklovatíme na másle. 2. Poprášime moukou a zalijeme vývarem a ví­nem. Necháme přejít varem, osolíme, opepří­me, osladíme a podle chuti posypeme kmínem. Asi 10 min. vaříme na mírném ohni. 3. Mezitím nastrouháme sýr. Troubu předehře­jeme na 200 °C. Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku. Polévku nalijeme do 4 ohnivzdorných misek nebo šálků. Navrch položíme po krajíč­ku bílého chleba a posypeme sýrem. Zapékáme asi 10 min. 4. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně pose­káme. Cibulovou polévku podáváme posypa­nou pepřem a petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 14.10.01 vloženo
  • 13169x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 35 g hladké mouky
  • 650 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 150 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • černý pepř
  • špetka cukru
  • mletý kmín
  • 150 g sýra comté
  • 4 krajíce bílého chleba
  • 1/2 svazku petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.6.19 16:01

Vcelku chutná polévka. Na mě trochu kyselejší, ale záleží na víně, které se použije. Mimochodem… název polévky je zavádějící, na té polévce není zapékaného zhola nic.

Odkaz na uvaření

tuso 11.12.11 23:27

Jednoduché a výborné. Tak jak to má být.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Cibulová polévka zapékaná se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cibulová polévka zapékaná se sýrem

tuso
99 příspěvků 12.12.11 20:38

@wydra: Děkuji. Mám 4 takové „kyblíky“- každý jiné barvy. Získal jsem je asi za 200Kč na Aukru.

@esmeralda: Comte je právě Francouzský sýr, který se dává do Francouzské cibulačky. Existuje i varianta s Gruyére,ale ten je původem ze Švajcu. No a čedar tam sice můžeš dát, ale nepatří tam. Osobně jsem ji už dělal i s ementálem,raclette, goudou nebo parmazánem.
Jo a vařil jsem to dýl, než je recepis. Skoro hodinu.

esmeralda
4813 příspěvků 11.12.11 23:50

Tohle se silně podobá slavně proslulé polévce zde zvané French onion soup. Cibuli ale dělám o hodně déle než doporučuje recept. Smažím ji dohněda. Pomalu, možná hodinu. Česnek ani kmín nedávám.
Sýr comté neznám. Používám vyzrálý čedar nebo Gruyère. Moc dobrá polévka.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.12.11 23:43

tuso, hezka fotka a hezky „kyblik“ :potlesk:

tuso
99 příspěvků 11.12.11 23:27

Jednoduché a výborné. Tak jak to má být.

georgehradec
394 příspěvků 2.12.09 10:34
Re: Cibulová polévka zapékaná se sýrem

Tak to je recept, který se hodně blíží mojim představám a snadností (alespoň zdánlivou) dostupný pro amatéra jako jsem já. Díky a dnes vyzkouším. Už jsem jednou říkal, že Pepíček je záruka! Dávám do oblíbených.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz