Recept Cibulová polévka z Cardaillacu

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cibulová polévka z Cardaillacu

Postup

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájenou bagetu osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Nebo můžeme dát osmažené plátky bagety přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 05.02.04 vloženo
  • 6982x zobrazeno

Ingredience

  • 3 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1,5 l vody nebo vývaru
  • bageta
  • polévkové koření
  • pepř
  • cca 150 g ementálu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.02.19 14:42

Jakmile nějaké jídlo označíte za francouzské, okamžitě je považováno za delikatesu. Přitom tohle je jen osmažená cibule zalitá vodou, do které musíte nacmrndat maggi, aby to vůbec nějak chutnalo. S opečenou bagetkou a sýrem to není chuťově špatné, ale nesmíte myslet na to, že jíte ochucenou vodu.

Odkaz na uvaření

tlustá bába 07.01.14 15:30

To je naše oblíbená, polívčička Vlasty Laval z Francouzské domácí kuchyně (vydala ji PANORAMA v r. 1989). Je skvělá! Nejlepší je v zimě - úžasně zahřeje a je velmi sytá.
Je potřeba věnovat pozornost barvě cibule - usmažíte-li ji málo, jen světlou, bude polévka vodová, uděláte-li cibuli víc, než je záhodno, bude nahořklá - jako byste ji dělali z cibule spálené. Musí to prostě být úplně přesně - a to si musíte vyzkoušet!
Francouzi do ní přidávají lžíci, dvě červeného vína.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Cibulová polévka z Cardaillacu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz