Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Ilis02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme bobkové listy, muškátový oříšek a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, přikryjeme a necháme 20 minut vyluhovat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme mírně zpěnit - cibule tak změkne, ale nezmění barvu. Cibuli zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Zaljeme vývarem, přidáme sůl a pepř. Povaříme 20 minut. Zalijeme procezeným mlékem s kořením. Do polévky přisypeme sýr a na velmi mírné teplotě jej za stálého míchání necháme rozpustit. Polévka se nesmí vařit, aby sýr nevytvořil vlákna. Dochutíme, pro ještě jemnější chuť, pokud chceme, přimícháme trochu smetany. Polévka se ihned podává. Stiltonský sýr : Tento plísňový sýr má svůj původ v 18. století v hrabství Leicestershire, ale podávat se začal v proslaveném, 30 mil vzdáleném zájezdním hostinci U zvonu ve Stiltonu, v hrabství Huntingdonshire.
Recept je z kategorií: Krémové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibulová polévka se stiltonským sýrem