Recept Cibulová pizza z listového těsta

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cibulová pizza z listového těsta

Úvod

Recept opsán, již několikrát vyzkoušen, stojí za to.

Postup

Listové těsto rozválíme na plech, potřeme zakysanou smetanou a poklademe plátky šunky. Cibule nakrájíme na plátky, přidáme na šunku, zasypeme pokrájenými černými olivami a posypeme směsí z nastrouhaných sýrů. Na závěr lehce posypeme oreganem a kořením na pečené kuře. Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut.

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.09.12 vloženo
  • 10431x zobrazeno

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 cibule
  • 20 dkg šunky
  • černé olivy
  • 15 dkg strouhaného eidamu
  • 15 dkg strouhané Nivy
  • oregano
  • koření na pečené kuře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 06.09.12 22:11

Je jedno, zda těsto předpečete, nebo ne… V konečném výsledku to vyjde nastejno.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 02.09.12 12:10

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Cibulová pizza z listového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Anitta
521 příspěvků 06.09.12 23:05

No jo Casino, jenze nazev kolac (kolach, kolache)se tady sice pouziva, ale pro drobne pecivo, velkemu kolaci na plechu s naplni nahore, jestli kulatemu, nebo hranatemu, pokud to neni tart, nebo paj vsichni reknou pizza. Jak jsem uz psala predtim, na pizzu se pouziva vsechno mozne, ruzne placky i naan i to listkove testo, na webu je spousta receptu. Tudiz bych se nazvem pizza tolik nezabyvala, hlavne, ze chutna, ne? Kdo nehlida kalorie, at si da! :twisted: :D

 
casino
4469 příspěvků 06.09.12 22:40
Fabulous Fruit Pizza?

Nevím :think:
No, nechci fabulovat, ale já bych tomu říkalo „Ovocný koláč“ :)

 
Anitta
521 příspěvků 06.09.12 22:22

Casino a co treba tohle? Je, nebo neni to pizza? :mrgreen:
 http://www.gopresto.com/…za/fruit.php

 
casino
4469 příspěvků 06.09.12 22:04
Cibulová pizza z listového těsta

Souhlasím s di: …tohle pizza doopravdy není
No, ať si tomu říká každý jak chce, ale před Italy (i americkými :mrgreen: bych byl velmi, velmi opatrný :mrgreen:
Vždycky, když se chystám spáchat v kuchyni nějakou pošetilost, tak si říkám, proč to dělám, když výsledek je předem znám…
Těsto samozřejmě pod náplní nenaskočilo!
Listovalo pouze po okrajích, kde nebyla náplň (možná by bylo řešení, dělat „Pizzu z listového těsta“ bez nálpně :mrgreen:
Část těsta jsem předpekl bez náplně… Vyběhlo jako airbag po bouračce, a když jsem dal náplň, tak padlo jak slípka když potká kohouta.
Ale bylo to chutné! Také proč ne? Zakysanka, cibule, olivy, sýry, dobromysl… Finito! Nic víc. :palec:
Podle gramáže ingrediencí usuzuji, že to „1 listové těsto“ je aspoň kilové!!! :mrgreen:
*****
Italové podobné pizze říkají, tuším, „po bílu“
No jo, ale oni myslí PIZZU!!!
Až se jednou odhodlám spáchat sebevraždu cizí rukou, pozvu Itala na „Pizzu z listového těsta“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 04.09.12 18:16

Di, proc by tohle nemela byt pizza? Existuje spousta druhu pizzy, french bread pizza, pita pizza, boboli pizza i puff pastry pizza (puff pastry je listkove testo), jen si zagoogluj a uvidis. Tohle je tedy kaloricka bomba, ale pizza to je, nic bych nemenila ;)

 
di
2451 příspěvků 04.09.12 17:32

Já nevím, nechci nějak mentorovat, ale tohle pizza doopravdy není, i když dobré to může být, o to se nepřu. Nešlo by změnit název na nějaký případnější, např. Slaný nebo Cibulový koláč z listového těsta? Je to jen takový návrh, nic ve zlém, ano?

 
marie23
6 příspěvků 04.09.12 08:13

1*

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 04.09.12 06:36

@babi Já vím :kytka: Já se snažila odpovědět tobě i Eja a smíchalo se to pěkně dokupy… Koření a bylinek mám také tolik druhů, že když na to kamarádky koukají, ani plno druhů neznají a přitom mě třeba připadají běžné. Většina z mých kamarádek zná jen pepř, sůl, kmín a chilli. Tak my vyrážíme směr Budějovice a těším se, že si třeba zase přivezu něco dobrého do kuchyně :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 04.09.12 01:02

@Zuzka, ale to ne, ja olivy miluji, jenom jsem srovnavala dva recepty, kde v jednom vesmes olivy nebyvaji. Koreni mam plno a nektere docela vzacne, avsak take tak s nim zachazim. Pokud vsak mohu pouzivam tak jako Ty bylinky.
Zdravim…

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 03.09.12 19:47

@Eja
Teď budem sice dva dny pryč, ale až se vrátíme, tak si také dáme ;)
Olivy já tam mít musím, na ty jsem ujetá (já je klidně jím i ke chlebu s máslem :oops: )

@babi
Já tu směs na kuře já ani neznám, ještě jsem ji nikdy neměla… Sem tam kupuju jen směs na čínu nebo na grilování, nebo když mne zaujme nějaká novinka, ale když já mám bylinek a koření z vlastní zahrádky tolik, že kupuju jen to, co neumím vypěstovat, nebo nemám v repertoáru… Možná, kdybych si přečetla složení, šlo by něco podobného namíchat i z mých zásob koření. No, zítra jedem na Zemi živitelku do Českých Budějovic, tam sem tam mívají také zajímavé věci… (ale bohužel rok od roku méně :| ), třeba tam na něco narazím… Loni jsem si přivezla koření skoro za pětset korun :roll:

 
Eja
3815 příspěvků 03.09.12 18:01

Bylo to moc dobré, bez šunky, bez koření na kuře a bez oliv. Kombinace bílé a červené cibule dobře vypadá i chutná, trocha oregana, směska sýrů.

 
babi
6360 příspěvků 02.09.12 19:31

Po dlouha leta pecu francouzsky kolac Flammekueche, ktery mozna stal za vzor tomuto (az na ty olivy a smes koreni na pecene kure!)…je vyborny!

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 02.09.12 17:49

Závidím, Eja… já mám jen tu cibuli, těsto jsem si taky nadělala do foroty do mrazáku, ale na sýr si musím počkat, až se dostanu do obchodu :oops:
Koření neřeším, bo hotové směsi kupuji vzácně, spíš si míchám své vlastní, ale vzhledem k cibuli dám asi jen oregano, mám ráda jeho chuť spojenou s chutí cibule 8)

 
Eja
3815 příspěvků 02.09.12 17:23

Tak šmejdím, co bych rychlého k večeři… cibuli mám i červenou, to bude chuťově i barevně dobré, listové těsto taky. Veg verze bez šunky…ale vynechám koření na kuře, neb nepeču kuře ale „pizzu“ ( autor promine, ale rýpanec si neodpustím - to je nějaká rozšířená úchylka, dělat prefabrikovaným kořením z jednoho dobrého jídla jiné jídlo :think: ). Jdu zapnout pec, bude to dobrotka.

 
Zuzka1973
2185 příspěvků 02.09.12 15:59

Dala bych si hned, ale nemám doma ani kousek sýra…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz