Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept opsán, již několikrát vyzkoušen, stojí za to.
Listové těsto rozválíme na plech, potřeme zakysanou smetanou a poklademe plátky šunky. Cibule nakrájíme na plátky, přidáme na šunku, zasypeme pokrájenými černými olivami a posypeme směsí z nastrouhaných sýrů. Na závěr lehce posypeme oreganem a kořením na pečené kuře. Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.9.12 22:11
Je jedno, zda těsto předpečete, nebo ne… V konečném výsledku to vyjde nastejno.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibulová pizza z listového těsta
521 příspěvků 6.9.12 23:05
No jo Casino, jenze nazev kolac (kolach, kolache)se tady sice pouziva, ale pro drobne pecivo, velkemu kolaci na plechu s naplni nahore, jestli kulatemu, nebo hranatemu, pokud to neni tart, nebo paj vsichni reknou pizza. Jak jsem uz psala predtim, na pizzu se pouziva vsechno mozne, ruzne placky i naan i to listkove testo, na webu je spousta receptu. Tudiz bych se nazvem pizza tolik nezabyvala, hlavne, ze chutna, ne? Kdo nehlida kalorie, at si da!

Nevím

No, nechci fabulovat, ale já bych tomu říkalo „Ovocný koláč“
521 příspěvků 6.9.12 22:22
Casino a co treba tohle? Je, nebo neni to pizza?
http://www.gopresto.com/…za/fruit.php
Souhlasím s di: …tohle pizza doopravdy není
bych byl velmi, velmi opatrný 




No, ať si tomu říká každý jak chce, ale před Italy (i americkými
Vždycky, když se chystám spáchat v kuchyni nějakou pošetilost, tak si říkám, proč to dělám, když výsledek je předem znám…
Těsto samozřejmě pod náplní nenaskočilo!
Listovalo pouze po okrajích, kde nebyla náplň (možná by bylo řešení, dělat „Pizzu z listového těsta“ bez nálpně
Část těsta jsem předpekl bez náplně… Vyběhlo jako airbag po bouračce, a když jsem dal náplň, tak padlo jak slípka když potká kohouta.
Ale bylo to chutné! Také proč ne? Zakysanka, cibule, olivy, sýry, dobromysl… Finito! Nic víc.
Podle gramáže ingrediencí usuzuji, že to „1 listové těsto“ je aspoň kilové!!!
*****
Italové podobné pizze říkají, tuším, „po bílu“
No jo, ale oni myslí PIZZU!!!
Až se jednou odhodlám spáchat sebevraždu cizí rukou, pozvu Itala na „Pizzu z listového těsta“
521 příspěvků 4.9.12 18:16
Di, proc by tohle nemela byt pizza? Existuje spousta druhu pizzy, french bread pizza, pita pizza, boboli pizza i puff pastry pizza (puff pastry je listkove testo), jen si zagoogluj a uvidis. Tohle je tedy kaloricka bomba, ale pizza to je, nic bych nemenila
2452 příspěvků 4.9.12 17:32
Já nevím, nechci nějak mentorovat, ale tohle pizza doopravdy není, i když dobré to může být, o to se nepřu. Nešlo by změnit název na nějaký případnější, např. Slaný nebo Cibulový koláč z listového těsta? Je to jen takový návrh, nic ve zlém, ano?
6 příspěvků 4.9.12 08:13
1*
@babi Já vím
Já se snažila odpovědět tobě i Eja a
smíchalo se to pěkně dokupy… Koření a bylinek mám také tolik druhů,
že když na to kamarádky koukají, ani plno druhů neznají a přitom mě
třeba připadají běžné. Většina z mých kamarádek zná jen pepř, sůl,
kmín a chilli. Tak my vyrážíme směr Budějovice a těším se, že si
třeba zase přivezu něco dobrého do kuchyně 
@Zuzka, ale to ne, ja olivy miluji, jenom jsem srovnavala dva recepty, kde v jednom vesmes olivy nebyvaji. Koreni mam plno a nektere docela vzacne, avsak take tak s nim zachazim. Pokud vsak mohu pouzivam tak jako Ty bylinky.
Zdravim…
@Eja
)
Teď budem sice dva dny pryč, ale až se vrátíme, tak si také dáme
Olivy já tam mít musím, na ty jsem ujetá (já je klidně jím i ke chlebu s máslem
@babi
), třeba tam na něco narazím… Loni jsem si
přivezla koření skoro za pětset korun 
Já tu směs na kuře já ani neznám, ještě jsem ji nikdy neměla… Sem tam kupuju jen směs na čínu nebo na grilování, nebo když mne zaujme nějaká novinka, ale když já mám bylinek a koření z vlastní zahrádky tolik, že kupuju jen to, co neumím vypěstovat, nebo nemám v repertoáru… Možná, kdybych si přečetla složení, šlo by něco podobného namíchat i z mých zásob koření. No, zítra jedem na Zemi živitelku do Českých Budějovic, tam sem tam mívají také zajímavé věci… (ale bohužel rok od roku méně
Bylo to moc dobré, bez šunky, bez koření na kuře a bez oliv. Kombinace bílé a červené cibule dobře vypadá i chutná, trocha oregana, směska sýrů.
Po dlouha leta pecu francouzsky kolac Flammekueche, ktery mozna stal za vzor tomuto (az na ty olivy a smes koreni na pecene kure!)…je vyborny!
Závidím, Eja… já mám jen tu cibuli, těsto jsem si taky nadělala do foroty do mrazáku, ale na sýr si musím počkat, až se dostanu do obchodu

Koření neřeším, bo hotové směsi kupuji vzácně, spíš si míchám své vlastní, ale vzhledem k cibuli dám asi jen oregano, mám ráda jeho chuť spojenou s chutí cibule
Tak šmejdím, co bych rychlého k večeři… cibuli mám i červenou, to bude chuťově i barevně dobré, listové těsto taky. Veg verze bez šunky…ale vynechám koření na kuře, neb nepeču kuře ale „pizzu“ ( autor promine, ale rýpanec si neodpustím - to je nějaká rozšířená úchylka, dělat prefabrikovaným kořením z jednoho dobrého jídla jiné jídlo
). Jdu zapnout pec, bude to
dobrotka.
Dala bych si hned, ale nemám doma ani kousek sýra…