Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Velmi jednoduchá, vhodná ke všem masům, nejlepší k rybám.
Cibule oloupejte a rozkrojte je na osminky. Každou osminku ještě rozkrojte na 3-4 díly. V kastrole rozehřejte máslo a na něm při nižší teplotě restujte cibuli asi 10 minut. Nesmí dostat barvu. K cibuli přidejte mouku, velmi krátce orestujte, přidejte karí, zalejte vývarem a za častého míchání vařte slabým varem 30 minut. Před podáváním vmíchejte do omáčky smetanu. Pozn.: V této omáčce by měla být cibule "all dente", ne rozvařená. Na snímku je tato omáčka s lososem upraveným na pánvi a s bramborami.
Recept je z kategorií: Omáčky
Vařené/pečené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibulová karí omáčka
Mne se to taky libi. Vymenim sice brambory nejspis za nejakou placku nebo ryzi, ale i ja se tesim!
Parles, kdyz tu cibuli nesmichas s moukou, nebude to tak dramaticke. Delaly jsme si s mamou takhle na masle cibuli k veceri a k tomu michany vajicka. Tady je obohacena o smetanu a kari a uz se na to tesim. Mouku rozhodne nedam, povazuji za zbytecne. Spiser odpusti, vid?
To je velmi pěkné i když možná i poněkud explozivní! Vyzkouším!