Recept Cibulka na víně

Labužník lucian.ka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibulku oloupeme a nakrájíme na srpečky. Do zapékací misky (vymazané máslem či olejem) naklademe cibulu (či pórek), posolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a dáme do trouby zapékat (troubu předehřejeme na cca 200 stupňů - horkovzdušnou o 20 stupňů méně). Po cca 10 minutách (záleží na množství cibulky) odklopíme a necháme trošku zhnědnout - můžeme případně přepnout na gril. Je hotovo! Cibulka trošku zesládne, dostane chuť vína a dá se použít jako pikantní příloha nejen k masům.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 26.09.04 vloženo
  • 3866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • cibulka (možno použít i mladý pórek)
  • bílé víno
  • trocha másla či olivového oleje na vymazání zapékací misky
  • sůl
  • případně kmín, petrželka, jiné koření dle chuti

Doporučená příloha

  • maso, chleba, jen tak…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulka na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz