Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Rozinky naložte do vína. Cibule oloupejte a naskládejte je těsně vedle sebe do pekáčku, rovnoměrně polijte olivovým olejem a posypte solí. 2. Pečte půl hodiny při 180°C. Pak mezi cibule a na cibule nasypte mokré, neodkapané rozinky a piniové oříšky. Zbytek vína také nalijte na cibule. Podle chuti opepřete čerstvě umletým černým pepřem. 3. Pečte další půl hodinu. Po upečení mohou cibule dál odpočívat v troubě ještě i další dvě hodiny (max. při 140°C). *Tyto pečené cibule jsou vynikající nejen jako příoha k pečeni, ale také samotné, navíc jsou jedlé teplé i studené.*
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
viz výše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibule z plechu
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera vyskúšané, je to báječná vec!
Včera jsme si je udělali - je to opravdu výborné! Ještě jsem přidala na čtvrtky nakrájené brambory ve slupce (trochu povařené). A cibule jsem rozkrojila napůl. Když to vypadalo, že se to vysušuje, zakápnout ještě portským… Mňam! K rozinkám jsem přidala zbytek sušených švestek

Díky
P.
Florentýno, no mňam…pečené cibule můžu v jakémkoli množství a tohle musí být fakt eméňam…
58 příspěvků 6.5.05 03:38
dnes udelano a s pozitkem jsme temer pulku snedli za tepla. Vecer jsem zkusila jednu na studeno a je to take lahoda. Dekuji za recept !!
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to výborné, peču něco podobného s plátky masa a cibulí pokrájenou na kolečka (nejraději červenou, ta je sladká). Doporučuji však konzumovat jen v kruhu rodiny, kde na nějakém prdu nesejde. Je to silně destruktivní (aspoň pro mě i moji polovičku). Nebo rychle sníst a utéct pryč.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, je to vážně moc jedlé, ideální pro větší společnost, nepotřebuje to pozornost kuchařky a klidně si to může sedět na dně trouby, dokud to není potřeba
Taky přeji krásnou neděli!
Recept vypadá velice lákavě s tím dezertním vínem a piniovými oříšky včetně dalších ingrediencí. Líbí se mně také, že lze cibule podávat jak teplé tak studené, což je vhodné pro horké letní dny. Určitě vyzkouším ;o)
Pěknou neděli Ti přeje,