Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli nakrájíme na klínky a na 100 g másla opečeme dohněda. Přidáme špetku cukru. (Můžeme - ale nemusíme - předtím krátce oblanšírovat ve vroucí vodě.) Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, opepříme a provaříme. Solit budeme až na závěr, podle chuti. Do omáčky přidáme cibuli (můžeme ji mezitím nechat okapat, nebo vysušit přebytečný tuk pomocí papírové utěrky), Podravku, jemně nasekanou petrželku. Omáčku sejmeme z plotny, vmícháme žloutky a dál již nevaříme. Můžeme podávat k masu, nebo jako samostatný bezmasý pokrm.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
vařené brambory nebo nudle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibule na smetaně
Kdysi jsem vařívala cibulovou omáčku tchánovi, docela jsi mě naladila s tou smetanou. Tak já to tedy vyzkouším …díky.