Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Je jedna věc, bez které nic nedokáži a to je cibule. Kuchyně bez cibule je něco nemyslitelného. Když jiní čekají na nové brambory, já čekám na první jarní cibuli. říká mistr kuchař z velmi prestižní restaurace Det Gamle Raadhus v Oslo Eirik Strøm Lillebø a pokračuje....existuje mnoho druhů a odrůd cibule a cibule dělá základ pokrmů. Vývary, omáčky, polévky, saláty, nákypy atd. jsou nemyslitelné bez cibule. Syrová cibule má silnou chuť i aroma, ale to se liší druh od druhu. Já klidně sním celou Boretannløk (specielní odrůda šalotky, pěstovaná na statcích Prestrud gård, kteří dodávají i na královský dvůr) s chutí, která je sladká a dobrá!! Stává se, že nedostanu polibek ani objetí od manželky a ani od dcery, když přijdu domů z práce, ale už jsem se s tím naučil žít......ale hned jak dáme cibulku na teplo, začínají se dít magické procesy. Cibulka sládne, zjemní se její chuť a pokrm dostane zvláštní sladkost a charakter. Kuchyně bez cibule je prázdná a já zkrátka a dobře bez cibule neumím uvařit. Napsal to hezky a já musím podotknout, že není jednoduché překládat recepty i texty z místních časopisů!! Někdy celé pasáže textu ztrácejí smysl, v receptech jsou díry, které musí člověk doplňovat atd. Je to šlendrián jako všude na světě. Čerpáno z podzimního vydání norského časopisu ( velikosti Rudého práva) o pěstitelých a restauracích. Obrázky jsou k disposici. Hodně štěstí.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cibule a něco z ní