Recept Cibulář - pečený zajíc

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zaječí zadek i plecka vcelku opláchneme, rozdělíme na porce a každou porci po vlákně protáhneme slaninou. Klouby nařízneme a kýtky můžeme vykostit, lépe se takto porcují. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zbylé odřezky ze slaniny a osoloné porce zajíce na tom opečeme po obou stranách. Pak přidáme koření, podlijeme a okyselíme octem. Dusíme vše pod poklicí a až je maso poloměkké, opečeme jej nepřikryté v troubě, nejdříve na jedné straně a potom na druhé. Hotovou šťávu zahustíme moukou, rozkvedlanou ve studené vodě a povaříme. Vyndáme koření a podáváme horké s houskovým knedlíkem, noky, brambory, nebo bramborovými kroketami.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 13010x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zaječí zadek i plecka
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 100g slaniny
  • 80g másla
  • 5 pepřů
  • malý bobková list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kompotové ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulář - pečený zajíc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz