Recept Cibulář - pečený zajíc

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaječí zadek i plecka vcelku opláchneme, rozdělíme na porce a každou porci po vlákně protáhneme slaninou. Klouby nařízneme a kýtky můžeme vykostit, lépe se takto porcují. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zbylé odřezky ze slaniny a osoloné porce zajíce na tom opečeme po obou stranách. Pak přidáme koření, podlijeme a okyselíme octem. Dusíme vše pod poklicí a až je maso poloměkké, opečeme jej nepřikryté v troubě, nejdříve na jedné straně a potom na druhé. Hotovou šťávu zahustíme moukou, rozkvedlanou ve studené vodě a povaříme. Vyndáme koření a podáváme horké s houskovým knedlíkem, noky, brambory, nebo bramborovými kroketami.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 11437x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zaječí zadek i plecka
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 100g slaniny
  • 80g másla
  • 5 pepřů
  • malý bobková list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kompotové ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulář - pečený zajíc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz