Recept Cibulář - pečený zajíc

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaječí zadek i plecka vcelku opláchneme, rozdělíme na porce a každou porci po vlákně protáhneme slaninou. Klouby nařízneme a kýtky můžeme vykostit, lépe se takto porcují. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zbylé odřezky ze slaniny a osoloné porce zajíce na tom opečeme po obou stranách. Pak přidáme koření, podlijeme a okyselíme octem. Dusíme vše pod poklicí a až je maso poloměkké, opečeme jej nepřikryté v troubě, nejdříve na jedné straně a potom na druhé. Hotovou šťávu zahustíme moukou, rozkvedlanou ve studené vodě a povaříme. Vyndáme koření a podáváme horké s houskovým knedlíkem, noky, brambory, nebo bramborovými kroketami.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 11233x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zaječí zadek i plecka
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 100g slaniny
  • 80g másla
  • 5 pepřů
  • malý bobková list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vinného, nebo jablečného octa
  • sůl

Doporučená příloha

  • Kompotové ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cibulář - pečený zajíc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz