Recept Cibulář - pečený zajíc
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Zaječí zadek i plecka vcelku opláchneme, rozdělíme na porce a každou porci po vlákně protáhneme slaninou. Klouby nařízneme a kýtky můžeme vykostit, lépe se takto porcují. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zbylé odřezky ze slaniny a osoloné porce zajíce na tom opečeme po obou stranách. Pak přidáme koření, podlijeme a okyselíme octem. Dusíme vše pod poklicí a až je maso poloměkké, opečeme jej nepřikryté v troubě, nejdříve na jedné straně a potom na druhé. Hotovou šťávu zahustíme moukou, rozkvedlanou ve studené vodě a povaříme. Vyndáme koření a podáváme horké s houskovým knedlíkem, noky, brambory, nebo bramborovými kroketami.
Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík
- 09.09.03 vloženo
- 13010x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 zaječí zadek i plecka
- sůl
- 1 velká cibule
- 100g slaniny
- 80g másla
- 5 pepřů
- malý bobková list
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce vinného, nebo jablečného octa
- sůl
Doporučená příloha
Kompotové ovoce.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Cibulář - pečený zajíc
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Cibulář - pečený zajíc